Discoverbreziice.com on Facebook  Discoverbreziice.com on Instagram

Aktualne objave

Bosonogi do cerkvice sv. Vida

Objavljeno: 06.09.2017
Brežičan Lojze Ogorevc, ki ga poznamo kot glasbenika, je tudi promotor zdravega načina življenja, predvsem pa hoje, hoje brez obuval. Zadnjo soboto v avgustu je pripravil že drugi pohod, ki ga je imenoval Bosonogi pohod z Lojzetom Ogorevcem na sveti Vid. Udeležilo se ga je 86  bosonogih pohodnikov, najmlajši je imel pet, najstarejši pa 84 let. Prišli so iz Celja, s Šentjurja, s Kozjanskega, Bele krajine, Grosuplja, Krškega, Pišec in domačih Brežic.

Lojze OgorevcOrganizator je povzel nekaj misli po izpeljanem pohodu in ob tem izrazil zadovoljstvo, ker so bili med pohodniki tudi zdravnik Rade Iljaž, športnik Jure Rovan, pa tudi atletski trener Henrik Omerzu. Za zbirno mesto so si pohodniki izbrali travnato površino nad bencinskim servisom na Čatežu. Tam jih je pogostil prav tako bosonogi čebelar Kondi Pogorevc iz Slovenske Bistrice, ki je pripravil domači kruh iz krušne peči, orehov medeni namaz, okrepčali so se še z zaseko ter s čajem iz 40 zelišč s Pohorja. Pohodniki pa so si lahko namazali podplate z nekaj kapljicami hladno stiskanega olja črne kumine, grozdnih pešk in konoplje. Ogorevc je zbrane pred pohodom tudi pozdravil, jim dal nekaj navodil ter jim izročil kratko vrvico, ki so je vsak že takoj na začetku po njegovih navodilih privezal za največjo bukovo korenino in tako simbolno pustil ves težave, skrbi in probleme v dolini. Pot je potekala po vseh 14 energijskih točkah, na njih so se ustavili, se seznanili, kaj prinaša energija posamezne točke ter se napolnili z njo za nove korake. Pri svetem Vidu se jim je razprostrl krasen razgled tako v dolino, kakor na bližnje in tudi daljne hribovje. Sledila je sprostitvena telovadba in demonstracija uživanja surove koprive, ki so jo pohodniki z zanimanjem použili. Manjkala ni niti Lojzetova harmonika, ko je veselo raztegnil meh in so družno ob njenih zvokih zapeli planinsko pesem in bosonogi ob polki v nadaljevanju tudi zaplesali. Bosonogi spust v dolino je na startno ciljnem prostoru doživel pranje nog z vodo in drgnjene podplatov s krtačo. Po besedah Ogorevca so bili pohodniki zelo zadovoljni, nasmejani in polni energije, saj so premagali sami sebe ter veliko koristnega naredili za svoje zdravje.  Poln optimizma Ogorevc že načrtuje nove bosonoge pohode, saj tudi po telefonu prejema vprašanja o tem, kakor tudi sporočila o počutju in spominih. »Klicala me  gospa  dva dneva po pohodu,  da se mi zelo  zahvaljuje, ker sem jih prepričal  za bosonogo hojo, ki se jo je udeležil njen mož, sicer najstarejši pohodnik. Rekla je, da vsako jutro hodi  bos okoli doma in se počuti 10  let mlajšega, ker ima toliko energije. Sam sem prepričan, da bi ljudje lahko veliko zdravstvenih  težav  odpravili z bosonogo hojo. Vse je v naši glavi in potrebno je udejanjiti,« je ob tem še povedal Lojze Ogorevc.
 
Nazaj na seznam

Preberite tudi...

Ogled Posavski muzej + Splavar-42 (Medium)
Objavljeno: 22.01.2018

Zgodbe starega mestnega jedra

V želji po kvalitetnejši predstavitvi turistične ponudbe Posavja svojim obiskovalcem se je ekipa turističnih delavcev Zptm Brežice tokrat odpravila na kratki izlet po Brežicah.
dpp20181
Objavljeno: 17.01.2018

8. Dnevi podjetniških priložnosti

Predavanja in delavnice, ki jih ZPTM Brežice, letos organizira že osmič, se nanašajo na nova znanja za učinkovitejši nastop na trgu. Predavanja so brezplačna in bodo v mesecu februarju potekala vsak torek.
26756901_1184775041655094_1213170580833280189_o
Objavljeno: 15.01.2018

Nočni tematski pohod na Sv. Vid

Da bodo dolge zimske srede zanimive, smo se na Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice odločili, da tudi letos nadaljujemo s tradicijo nočnih pohodov na Sv. Vid, ki pa so tokrat oviti v prav posebno tematiko.
Ogled ponudniki Bilzeljsko1-18 (Medium)
Objavljeno: 11.01.2018

Na pot. Kam? Na Bizeljsko!

Z željo po izkustvenem spoznavanju lokalne turistične ponudbe, smo se z ekipo Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, včeraj odpravili na Bizeljsko.
nočni tematski pohodi
Objavljeno: 03.01.2018

Nočni tematski pohodi na Sv. Vid

Prihajajoči nočni tematski pohodi bodo povezali zgodbe današnjih dni, ki jih pišejo ljudje ob Gorjancih in rekah, z zgodbami, ki sežeje vse tja do pozne antike.