Discoverbreziice.com on Facebook  Discoverbreziice.com on Instagram

Aktualne objave

Nočni tematski pohodi na Sv. Vid

Objavljeno: 03.01.2018
Prihajajoči nočni tematski pohodi bodo povezali zgodbe današnjih dni, ki jih pišejo ljudje ob Gorjancih in rekah, z zgodbami, ki sežejo vse tja do pozne antike.

Iskali bomo vsebinske povezave med turističnimi ponudniki in izročilom, ki ga lahko povzamemo v naslednjih vsebinskih sklopih: rimljani na naših tleh, življenje z reko, konji nekoč in danes. Pohode bomo zaključili, s pregledom možnosti razširitve Čateževe energijske poti, ki jih ponuja Šentviška gora in njena okolica.

Izhodišče vsakega izmed pohodov bo parkirišče pri »Motelu«, januarski pohodi se bodo pričeli ob 17h, februarski pa ob 18h.

Po pohodih bodo za udeležence na voljo pice ali pičiči po polovični ceni v Gostilni pension LES.

V primeru dežja bodo pohodi odpovedani. Pohodi so primerni tudi za mlajše, v spremstvu staršev oziroma skrbnikov.

Več informacij na ziga@discoverbrezice.com.


Nazaj na seznam

Preberite tudi...

Viteška dvoarana Posavskega muzeja Brežice
Objavljeno: 26.03.2018

Obisk Brežic v sklopu projekta Slovenia's Hidden Gems

ZPTM Brežice se je priključil letošnjemu projektu Radia Slovenia International - Slovenia's Hidden Gems, ki odkriva in predstavlja najbolj zanimive, morda še nekoliko skrite turistične bisere.
dobrodosli-doma-740x536-e1500301842899
Objavljeno: 14.03.2018

Srečanje Dobrodošli doma bo v Brežicah 16. junija

Vabimo vse rojake, člane slovenskih društev in njihove prijatelje, ki želijo obiskati Slovenijo, nastopati na prireditvi ali se samo družiti z nami in uživati v bizeljsko sremiških kulinaričnih dobrotah in vinu, da se nam pridružijo.
PFTP2018
Objavljeno: 12.03.2018

Posavski festival tematskih poti 2018

Pohodni festival tudi v letošnjem letu zajema preko 30 organiziranih tur po vsebinsko bogatih tematskih poteh s strokovnim vodenjem, posavsko gastronomijo, lokalnimi zgodbami ter interpretacijo naravne in kulturne dediščine.
image (5)
Objavljeno: 09.03.2018

Napoved festivala Brežice, moje mesto 2018

Skozi zadnja leta je festival, zahvaljujoč jasni viziji programske ekipe organizatorja in celotne skupnosti, presegel vsa pričakovanja in postal eden izmed največjih in najprepoznavnejših festivalov v regiji in širše.
promenada fb cover
Objavljeno: 08.03.2018

Mestna promenada 2018

​Da so Brežice festivalsko mesto, ni dvoma. Da si brežičani po rodu in vsi, ki se v prikupnem mestu nahajajo poleti, želijo druženja v središču starega mestnega jedra (in na nekaterih drugih idiličnih lokacijah v mestu), tudi ne.