Discoverbreziice.com on Facebook  Discoverbreziice.com on Instagram

Aktualne objave

Novosti Čateževe energijske pešpoti

Objavljeno: 06.03.2018
Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice zadnjih nekaj let uspešno izvaja vodene pohode po Čateževi energijski pešpoti. Sprva so pohodi zanimali predvsem turiste, vedno več pa je tudi domačih pohodnikov, ki se nam pridružijo ob poti.

Prejšnji teden smo zaključili s tematskimi nočnimi pohodi, z rednimi pohodi pa nadaljujemo zopet v mesecu maju.

Da ima pot veliko več turističnega potenciala, kot ga izkoriščamo v tem trenutku, opozarja tudi Turistično društvo Čatež ob Savi, ki je ob koncu preteklega leta pričelo s prenovo Čateževe energijske poti. V novi, sveži preobleki in z nekaterimi novimi zgodbami vas bo pot popeljala od Term Čatež po Šentviški gori, vse do cerkvice Sv. Vida in vam razodela pestro zgodovino tega območja. Poleg določenih vsebinskih dopolnitev, vas bodo na poti srečale povsem nove vsebine o savskih ladjah, kolnarjih in gorjanskih čarovnicah, posebej pa želijo poudariti tudi Čateževo drevo želja, kjer boste lahko drevesu pustili dar, v zameno za izpolnitev želje. Vezeni darilni trakovi bodo na voljo v trgovini Škrat, Gostilni Les, Sobi pobega Čatež, TIC-u Čatež in v Mestni hiši Brežice.

Pripravljena pa je tudi že vsebinska zasnova za nadgradnjo Čateževe energijske poti, s katero želijo Čatežani na obstoječo pot priključili nove vsebinske krake in postaviti učno okno, ki bo pohodniku omogočilo pogled v pestro zgodovino gradišča Malence. Poleg tega želijo urediti razgledno točko in počivališče ter izpostaviti pomembne vsebine vezane na naše okolje, kot so: prazgodovinsko naselje na tako imenovanem Srednjem polju, Rimska cesta, in rimska naselbina Romula, topličke tik pod vasjo, stara pot tlakovana s savskimi kamni, imenovanimi mačje glave, izročilo Gorjancev in še bi lahko naštevali. Izbor vsebin in zbiranje gradiv poteka v sodelovanju s Posavskim muzejem Brežice, kjer se lahko z določenimi temami tudi podrobneje seznanite.

Vir: ZPTM Brežice
Nazaj na seznam

Preberite tudi...

dobrodosli-doma-740x536-e1500301842899
Objavljeno: 14.03.2018

Srečanje Dobrodošli doma bo v Brežicah 16. junija

Vabimo vse rojake, člane slovenskih društev in njihove prijatelje, ki želijo obiskati Slovenijo, nastopati na prireditvi ali se samo družiti z nami in uživati v bizeljsko sremiških kulinaričnih dobrotah in vinu, da se nam pridružijo.
PFTP2018
Objavljeno: 12.03.2018

Posavski festival tematskih poti 2018

Pohodni festival tudi v letošnjem letu zajema preko 30 organiziranih tur po vsebinsko bogatih tematskih poteh s strokovnim vodenjem, posavsko gastronomijo, lokalnimi zgodbami ter interpretacijo naravne in kulturne dediščine.
image (5)
Objavljeno: 09.03.2018

Napoved festivala Brežice, moje mesto 2018

Skozi zadnja leta je festival, zahvaljujoč jasni viziji programske ekipe organizatorja in celotne skupnosti, presegel vsa pričakovanja in postal eden izmed največjih in najprepoznavnejših festivalov v regiji in širše.
promenada fb cover
Objavljeno: 08.03.2018

Mestna promenada 2018

​Da so Brežice festivalsko mesto, ni dvoma. Da si brežičani po rodu in vsi, ki se v prikupnem mestu nahajajo poleti, želijo druženja v središču starega mestnega jedra (in na nekaterih drugih idiličnih lokacijah v mestu), tudi ne.
27901601_1571043616298806_2002553677_o
Objavljeno: 05.02.2018

ZPTM Brežice in Posavje na sejmu Natour Alpe-Adria 2018

ZPTM Brežice se je letos skupaj s preostalimi posavskimi zavodi, ki delujejo na področju turizma in skupaj s predstavniki obeh term, udeležil sejma Natour Alpe-Adria 2018.