Discoverbreziice.com on Facebook  Discoverbreziice.com on Instagram

Aktualne objave

Obisk Brežic v sklopu projekta Slovenia's Hidden Gems

Objavljeno: 26.03.2018
ZPTM Brežice se je priključil letošnjemu projektu Radia Slovenia International - Slovenia's Hidden Gems, ki odkriva in predstavlja najbolj zanimive, morda še nekoliko skrite turistične bisere. V sklopu akcije smo v petek, 23. marca, gostili Belgijca Barta Hendrickx-a in Bennya de Kimpe-a, ki sta spoznala del naše turistične ponudbe.

Obisk destinacije sta pričela v Posavskem muzeju Brežice, kjer ju je najprej v svoji pisarni prisrčno sprejela direktorica muzeja. Po simpatičnem pogovoru o gradu, zgodovini mesta in življenja v našem kraju in državi, sta si ogledala še muzej, ki ju je navdušil, najbolj seveda Viteška dvorana.

Raziskovanje sta nadaljevala v Mestni hiši Brežice z degustacijo vin v Vinoteki in ogledom trgovine s spominki, v restavraciji Splavar sta malce upočasnila in uživala v odlični hrani ter vinu, nato pa sta si v Kapelah ogledala še video o Naravnem parku Jovsi ter opazovala park iz razgledne točke.

Dan sta zadovoljno zaključila v Repnici Najger s še eno degustacijo vin ter narezkom, ko je tudi prišel čas za skoraj prehiter odhod domov, kljub temu da je obisk destinacije presegel načrtovan časovni okvir.

Povedala sta nam, da so bila njuna pričakovanja presežena ter da sta bila presenečena nad gostoljubnostjo in kvaliteto ponudnikov. Obljubila sta nam, da se k nam zagotovo vrneta, naslednjič verjetno kar s svojima družinama, saj sicer tudi živijo v Sloveniji.

Več o njunih vtisih lahko izveste v prispevku Radia SI na spodnji povezavi:

http://4d.rtvslo.si/arhiv/slovenia-s-hidden-gems/174528570
Viteška dvoarana Posavskega muzeja BrežiceVinoteka v Mestni hiši BrežiceRestavracija SplavarUčilnica Naravni park JovsiRepnica Najger
Nazaj na seznam

Preberite tudi...

dobrodosli-doma-740x536-e1500301842899
Objavljeno: 14.03.2018

Srečanje Dobrodošli doma bo v Brežicah 16. junija

Vabimo vse rojake, člane slovenskih društev in njihove prijatelje, ki želijo obiskati Slovenijo, nastopati na prireditvi ali se samo družiti z nami in uživati v bizeljsko sremiških kulinaričnih dobrotah in vinu, da se nam pridružijo.
PFTP2018
Objavljeno: 12.03.2018

Posavski festival tematskih poti 2018

Pohodni festival tudi v letošnjem letu zajema preko 30 organiziranih tur po vsebinsko bogatih tematskih poteh s strokovnim vodenjem, posavsko gastronomijo, lokalnimi zgodbami ter interpretacijo naravne in kulturne dediščine.
image (5)
Objavljeno: 09.03.2018

Napoved festivala Brežice, moje mesto 2018

Skozi zadnja leta je festival, zahvaljujoč jasni viziji programske ekipe organizatorja in celotne skupnosti, presegel vsa pričakovanja in postal eden izmed največjih in najprepoznavnejših festivalov v regiji in širše.
promenada fb cover
Objavljeno: 08.03.2018

Mestna promenada 2018

​Da so Brežice festivalsko mesto, ni dvoma. Da si brežičani po rodu in vsi, ki se v prikupnem mestu nahajajo poleti, želijo druženja v središču starega mestnega jedra (in na nekaterih drugih idiličnih lokacijah v mestu), tudi ne.
čp
Objavljeno: 06.03.2018

Novosti Čateževe energijske pešpoti

Turistično društvo Čatež ob Savi prenavlja Čateževo energijsko pot.