Discoverbreziice.com on Facebook  Discoverbreziice.com on Instagram

Aktualne objave

Posavski festival tematskih poti 2017

Objavljeno: 02.02.2017
Pohodni festival zajema preko 30 organiziranih tur po vsebinsko bogatih tematskih poteh s strokovnim vodenjem, posavsko gastronomijo, lokalnimi zgodbami ter interpretacijo naravne in kulturne dediščine.

Pohodi po posavskem sredogorju so nezahtevni in primerni za vse ciljne skupine s pestro izbiro namestitev na podeželju in dodatno ponudbo športnih aktivnosti (kajak, kanu, sup, splavarjenje, jadralno padalstvo).

Posavski festival tematskih poti se bo v letu 2017 delil na dva dela:

POMLADNI AKTIVNI POHODI (od 27.4. do 25.6.2017) ter
JESENSKI GASTRONOMSKO OBARVANI POHODI (od 15.10. do.19.11.2017)


Celoten festival je vključen v nacionalno akcijo SLOVENIJA HODI pod okriljem Pohodništvo & kolesarjenje GIZ Slovenije.

Festival pohodništva v Posavju, jesen 2017  bo potekal po vsebinsko bogatih tematskih poteh v  jesenskem času v oktobru in novembru.

Spoštovani pohodniki,  v času ko ni več mogoče v visoke planine, vas vabijo Dolenjski in Posavski vinorodni griči. Pod krovno znamko SLOVENIJA HODI se tudi letos v okviru Posavskega festivala odvijajo številni aktivno obarvani dogodki.Ta čas bo na voljo že sladki mošt in kostanj. Pohodi po vsebinsko bogatih tematskih poteh potekajo konec tedna.  Organizirani  so s strokovnim vodenjem, s  posavsko gastronomijo, lokalnimi zgodbami ter interpretacijo naravne in kulturne dediščine.

Namestitve in kratke počitnice

Pohodi po posavskem sredogorju ali med vinorodnimi griči, posejanimi z zidanicami so nezahtevni in primerni za vse ciljne skupine s pestro izbiro namestitev na podeželju. Za nekoliko mlajše, predvsem skupine prijateljev ali pohodnikov so na voljo hostli, ki so cenovno precej ugodni, omogočajo spoznavanje novih prijateljev  ter večerno zabavo. Pristno podeželje pa seveda vključuje dobro znane turistične kmetij v Posavju. Če k aktivnostim in namestitvam ponudimo še obisk Term in številne kulturne zanimivosti- je Posavje lahko zanimiva destinacija za kratke počitnice. 

Nazaj na seznam

Preberite tudi...

bmpm 2017
Objavljeno: 11.12.2017

Brežice, moje praznično mesto 2017

Praznični december tudi letos v Brežice prinaša pestro dogajanje za vse generacije.
novo leto 2017
Objavljeno: 27.11.2017

Silvestrovanje na prostem in prednovoletni koncerti v Brežicah

Za zaključek leta vas vabimo v staro mestno jedro Brežic, kjer smo za vas pripravili novoletno darilo odlične glasbe, toplih napitkov in zavetja ogrevanega šotora!
20171111_152429
Objavljeno: 13.11.2017

ZPTM Brežice z lokalnimi ponudniki na Vinski poti v Rovih pod starim Kranjem 2017

Na dogodku se predstavljajo vinarji slovenskih vinorodnih področij, ponudniki kulinaričnih izdelkov, tudi zabavni program ne manjka. Do sedaj se je v Rovih pod starim Kranjem predstavilo že več kot 155 različnih vinarjev.
kuhanček
Objavljeno: 09.11.2017

Kuhanček, čaj & domače dobrote v središču starega mestnega jedra

Pester december v starem mestnem jedru in prav posebno praznično vzdušje v Mestni hiši Brežice tudi letos, vse od 18.12.2017 dalje.
martinovanja 2017
Objavljeno: 24.10.2017

Martinovanje 2017 v občini Brežice

Sv. Martin se pri nas praznuje predvsem kot praznik vina; mošt, ki se do tega dne obravnava kot nečisto in grešno novo vino, se na ta dan spremeni v pravo vino.