Do prepoznavnosti s kolektivno blagovno znamko

Do prepoznavnosti s kolektivno blagovno znamko
Gastronomski turizem postaja pomemben sestavni del slovenskega turizma, tudi na podeželju. In kolektivne blagovne znamke so lahko tiste, ki z vzpostavljenimi certifikacijskimi sistemi in oznakami kakovosti omogočajo destinaciji in njenim ponudnikom večjo prepoznavnost na trgu, kupcu oziroma turistu pa jamčijo avtentičnost in kakovost izdelka ali storitve.
 
Pridružite se oblikovanju znamke!

Z namenom povezovanja pridelovalcev ustreznih prehranskih izdelkov ter izdelkov umetnostne in domače obrti, gostinsko turističnih storitev in ponudbe nastanitev in bivanja ter drugih vsebin v destinaciji Čatež in Brežice, začenjamo s prvimi koraki gradnje kolektivne blagovne znamke našega območja.
Osnove in pomen oblikovanja znamke nam je na spletnem predavanju predstavila dr. Tanja Lešnik Štuhec, Provital d.o.o. V podjetju so skupaj s partnerji po modelu ′izvorno slovensko′ že vzpostavili 10 kolektivnih blagovnih znamk, med katerimi so najprepoznavnejše: Bohinjsko, Okusi Rogle, Dobrote Dolenjske, Srce Slovenije, Idrija izbrano, ...
Če ste predavanje zamudili, nam pišite na info@discoverbrezice.com in poslali vam povezavo do posnetka predavanja.

Znamčenje in okrepljena promocija destinacije v letu 2021

Turizem je sicer panoga, ki jo je pandemija Covid – 19 najbolj prizadela in nacionalni turizem se glede na prihode in prenočitve nahaja na ravni pred desetimi leti. Okrevanje bo tudi v destinaciji Čatež in Brežice dolgotrajno. Zavod za podjetništvo, turizem in mladino po vzoru dobre prakse iz leta 2020 načrtuje okrepljeno promocijo turistične ponudbe destinacije: brezplačni vodeni ogledi starega mestnega jedra Brežic z obiskom Viteške dvorane, bosonogi pohod z Lojzetom na Šentvid, brezplačne vstopnice za ogled kulturnih znamenitosti, organizacijo etnološko gurmanskih izletov v obliki vodenja po vinskih kleteh z obiskom repnic in pokušino penin. Slednji pa bo dodal še vzpostavitev lokalnega znamčenja, s ciljem vzpostavitve dodane vrednosti za kmete, pridelovalce in predelovalce, turistične ter gostinske ponudnike.
NAZAJ
© 2021 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU