0

  Brezplačni vodeni ogled Brežic

  Objavljeno: 24.07.2020

  vodenje po mestu
  Na Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice smo včeraj pričeli z brezplačnimi vodenimi ogledi Brežic, ki bodo zainteresiranim na voljo, vsak četrtek do konca poletja. Ogled je namenjen tako turistom kot tudi domačinom, ki si svoje mesto želijo bolje spoznati, turistični vodnik vas bo zagotovo presenetil s kakšnim zanimivim dejstvom o Brežicah, ki ga še ne poznate, prisotnost domačinov pa k vodenju doda pristnost in piko na i, saj obiskovalci pri vodenju sodelujejo tudi s svojimi spomini iz svoje mladosti.

  Da je bilo vodenje strokovno in zanimivo, so se strinjali tudi udeleženci včerajšnjega, prvega vodenega ogleda po starem mestnem jedru Brežic, z zaključkom v Posavskem muzeju Brežice. Tam si lahko v sklopu brezplačnih vodenih ogledov ogledate tudi znamenito Viteško dvorano.

  Da se vodenje zaključi ravno na brežiškem gradu, ni naključje, saj Posavki muzej Brežice za vse udeležence četrtkovih vodenj, ki bi si muzejske zbirke želeli ogledati v nadaljevanju, ponuja promocijsko ceno vstopnic.
  Vodenega ogleda starega mestnega jedra Brežic in Viteške dvorane se lahko udeležite tudi vi, saj bo potekal vsak četrtek, vse do konca avgusta.

  Več informacij o vodenjih na: www.discoverbrezice.com

  Vir: ZPTM Brežice
  20200723_18044020200723_18450420200723_191852