0

  Gostili smo priznanega japonskega fotografa Yuya Matsuo

  Objavljeno: 28.11.2016

  4476
  Pretekli vikend je Brežice obiskal japonski fotograf Yuya Matsuo, ki potuje po svetu in fotografira tako naravne kot tudi arhitekturne znamenitosti. Zadnjih nekaj let je preživel predvsem v balkanskih državah, tokrat pa je prvič doživel tudi Slovenijo. Na spletnih promocijskih kanalih (spletna stranFacebookInstagram..) ima več kot 130.000 sledilcev/naročnikov, njegove fotografije pa so zelo cenjene.

  V treh dneh njegovega obiska smo mu skušali celovito predstaviti ponudbo naše občine in mesta Brežice. Obiskali smo Terme Čatež in Terme Paradiso, gradove (BrežicePosavskim muzejemMokricePišeceBizeljsko), Banovo domačijo, Svete Gore, seveda pa nismo pozabili na znamenite repnice in odlična posavska vina, sprejeli so nas pri Najgerjevih. Megleni dnevi nam sicer niso šli najbolj na roko za fotografiranje pokrajine, smo se pa zato ustavili še v Kostanjevici na Krki in si ogledali jamo, Galerijo Božidar Jakac ter mesto. Poskusili smo tudi lokalno kulinariko v Gostilni Šekoranja in Gostilni Pension Les.

  Yuya je bil presenečen nad raznolikostjo naše turistične ponudbe in po ugotovitvi, da je v toplejših mesecih še toliko bolj bogata in ''fotogenična'', smo se že začeli dogovarjati za njegov povratek v toplih mesecih.

  Predstavljamo vam fotografiji Viteške dvorane iz gradu Brežice in Pišeške cerkve, ki jih je Yuya že delil na svojih socialnih omrežjih, smo pa tudi že v pričakovanju nadaljnjih foto zgodb iz naših krajev. Spodaj si oglejte še naše slike iz terena.

     
  Foto: Yuya Matsuo                                                                                                                              Foto: Yuya Matsuo

  Vir: ZPTM Brežice

  44794478448644854477448244844488448044874481