0

  Italijanska novinarja po 20ih letih ponovno v Brežicah

  Objavljeno: 01.08.2017

  5455
  V preteklih dneh smo gostili italijanska novinarja, g. Alberta Campanile in ga. Anno Brianese, ki za revijo Plein Air pripravljata prispevek o Termah Čatež in okoliški turistični ponudbi. Revija je namenjena predvsem turistom, ki se na pot odpravljajo z avtodomi.

  Po dveh dneh raziskovanja ponudbe Term Čatež smo jih peljali še na ogled ostale turistične ponudbe na naši destinaciji. Med drugim sta pobližje spoznala ponudbo ŠRC Grič in življenje ob reki Krki, vinorodni okoliš Gadovo Peč in njeno posebnost, vino cviček, Podgorajansko vinsko cesto, nato pa še staro mestno jedro Brežic in grad s Posavskim muzejem Brežice ter slovito Viteško dvorano.

  Obiskali smo tudi severni del občine in si ogledali Živalski park Na Jasi, nato pa predvsem raziskovali Bizeljsko-sremiški vinorodni okoliš. Na degustaciji Isteničevih penečih vin smo pričeli z raziskovanjem edinstvenega vinskega turizma pri nas, ki smo ga zaključili v repnici Najger ter se prepeljali po Bizeljsko-sremiški vinski cesti do Brežic s postankom pri gradu Pišece. Pred odhodom domov sta si novinarja ogledala še simpatično mesto na Krki – Kostanjevico, kjer smo obiskali tudi Galerijo Božidar Jakac in Kostanjeviško jamo. Za zaključek sta se gosta odpravila še na Sv. Vid, kjer sta občudovala razgled na večji del naše občine.

  Novinarja sta sicer v naših krajih že bila in o Brežicah pisala pred 20 leti, a pravita, da sta tokrat prijetno presenečena nad vsemi aktivnosti, ki jih ponuja bližnja okolica Term Čatež in se že veselita obiska novih gostov iz Italije, za katere sta prepričana, da bodo tukaj preživeli simpatične in zanimive počitnice.
  5454545354605452545154615459545054575458544954565448