0

  Mestna promenada 2018

  Objavljeno: 04.07.2018

  5391
  Da so Brežice festivalsko mesto, ni dvoma. Da si brežičani po rodu in vsi, ki se v prikupnem mestu nahajajo poleti, želijo druženja v središču starega mestnega jedra (in na nekaterih drugih idiličnih lokacijah v mestu), tudi ne.

  Zadnjih nekaj let poletno festivalsko vzdušje, ki ga pričnemo s festivalom Brežice, moje mesto, vzdržujemo skozi celo poletje s projektom MESTNA PROMENADA BREŽICE. Gre za projekt Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, ko Brežice, vsaj za dva tedna dobijo neke vrste trg v središču mesta. V času promenade (od 13.7. do 29. 7. 2018) je namreč za ves promet zaprt odsek Ceste prvih borcev (krak od križišča z Bizeljsko cesto do cerkve Sv. Lovrenca).

  V času promenade na prizorišče vozi tudi brezplačen avtobus (iz Term Čatež), obiskovalcem Brežic pa se ponudniki predstavijo s posebno ponudbo. Najbolj mamljiva je predvsem letna terasa pred Mestno hišo, kjer je osrednje prizorišče dogajanja. Če ste letošnje dogajanje zamudili, nič hudega, napovedujemo MESTNO PROMENADO 2018!
  Z vsakim opravljenim spletnim nakupom podpirate razvoj trajnostnih iniciativ v občini Brežice.