0

  Tradicionalna pustna povorka Brežice

  Objavljeno: 05.02.2019

  pustna povorka_2014fb slika (Medium)
  Tradicionalna pustna povorka poteka vsako leto na pustni torek, ki bo letos 5. marca 2019 v starem mestnem jedru Brežic.

  Izvirne in lepo domišljene maske se v popoldanskih urah zberejo pred brežiškim vrtcem. Ob točno predvideni uri skupaj zakorakajo na povorko po brežiških ulicah. Pot vodi od Šolske ulice, Osnovne šole Brežice, Ulice pod obzidjem, Ceste prvih borcev skozi staro mestno jedro, mimo vodovodnega stolpa in vse do Mestnega parka ob Mladinskem centru. Rajanje v animaciji posebej izbranega organizatorja traja do večernih ur. Pustna povorka v Brežice privabi družine od najmlajših do najstarejših, ki se našemijo v zanimive maske. Na prireditvi ne manjka slastnih krofov in tople pijače.

  Vsak izmed nas želi biti zdrav in se dobro počutiti, občina Brežice pa leži na tektonski prelomnici in je izjemno bogata z izviri termalne vode vam predlagamo obisk enega izmed termalnih kompleksov, kjer oba ponujata pestre možnosti oddiha, sprostitve in wellness razvajanja. Za kulinarčna razvajanja pa se napotite do različnih ponudnikov s hrano in pijačo, kjer vedno diši - po lokalnem in domačem. Več informacij o najbližjih turističnih ponudnikih in znamenitostih:

  ZDRAVJE & DOBRO POČUTJE

  Terme Paradiso 

  Terme Čatež 

  GASTRONOMIJA za vse okuse: NASTANITVE: ZNAMENITOSTI v okolici: Vso ponudbo si lahko ogledate tudi na zemljevidu.

  Vedno vabljeni v Brežice - majhno mesto, z velikim srcem - sotočje različnih svetov.
  Pustna povorka 18-105 (Medium)Pustna povorka 18-79 (Medium)Pustna povorka 18-78 (Medium)Pustna povorka 18-42 (Medium)Pustna povorka 18-20 (Medium)Pustna povorka 18-12 (Medium)Pustna povorka 18-11 (Medium)Pustna povorka 18-8 (Medium)