0

  Mestna hiša

  V času njenega nastanka je bil razvoj mesta v razcvetu in prav to nakazuje njena zunanja podoba. To je poznobaročna stavba s poudarjeno osrednjo osjo, ki jo v pritličju določa velik kamnit portal z mestnim grbom in letnico 1769. V nadstropju je atraktiven manjši balkon z baročno trebušasto ograjo in preprostimi vrati. Stavba ima tudi arhitekturno zanimiv strešni nastavek s trikotnim čelom in naslikano uro v sredini.

  Mestna hiša v Brežicah je v virih imenovana tudi Magistrat. V njej je bila od konca druge svetovne vojne do preloma tisočletja glasbena šola, danes pa ima v njej prostore ZPTM Brežice z osrednjo točko za turistične informacije, multimedijsko sobo ter ponudbo lokalnih vin in ostalih izdelkov. V bližini sta električni polnilnici za avtomobile.

  Pravimo, da bi Mestno hišo moral obiskati prav vsak, ki obišče Brežice! Zakaj?

  V naši hiši pod eno streho deluje:

  Turistično informacijski center
  • Prijazni turistični informatorji, organizacija vodenih ogledov in turističnih aranžmajev, ogled filma o lokalni turistični ponudbi v 7 jezikih, pestra ponudba lokalnih spominkov.
  Trgovina z domačimi izdelki
  • Domače dobrote iz okoliških kmetij, unikatni izdelki, izdelki domače obrti, nakit, spominki.
  Vinoteka s posavskimi vini
  • Vodene degustacije posavskih vin, nakup buteljčnih vin, delavnice in izobraževanja za vinarje.

  Pri nas lahko tudi opravite prijavo za javni avtomatiziran sistem izposoje koles. Dostop do storitve sistema Bržkolo je brezplačen za občane. Za turiste iz tujih držav bo na voljo v kratkem. Za dostopanje do storitve potrebujete uporabniško kartico in PIN številko, slednje pridobite po sklenitvi pogodbe. Uporabniška kartica ni plačljiva. Za sklenitev pogodbe potrebujete osebni dokument in potrdilo o davčni številki.

  Delovni čas:
  • pon. - pet.: 9.00-17.00
  • sob.: 9.00-14.00
  • nedelje in prazniki zaprto
  • (za vnaprej najavljene skupine tudi izven rednega delovnega časa)
  Cesta prvih borcev 22, 8250 Brežice
  Navodila za pot

  +386 7 49 66 995, 40 242 429
  mestnahisabrezice@zptm.si
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE

  Vas zanima več?

  Za vse dodatne informacije, rezervacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.

  Vaši podatki so pri nas varni.
  Sporočilo ni poslano. Prosimo, izpolnite vsa polja.