Artiška sadjarska pot

Dolžina poti: 9 km
Čas trajanja: 4 ure
Začetna točka: Banova domačija

Hoja po Artiški sadjarski pešpoti je prijetna v vseh letnih časih. Pot ni zahtevna, zato je primerna tako za mlade, malo starejše in družine z otroki. Sprehodite se skozi gozdove, preko travnikov in nadaljujte med čudovitimi nasadi jablan, breskev, hrušk, tudi češenj, višenj, jagod. Ti še posebej očarajo spomladi, ko je drevje v bujnem cvetenju, in jeseni, ko so drevesa obložena s sočnimi in slastnimi plodovi.

Zagotovo se boste ustavili na kateri od sadjarskih kmetij, saj vas pot vodi skozi njihova dvorišča. Na Bogovičevi, Krošljevi, Molanovi, Goriškovi, Jelčičevi, Cerjakovi, Rožmanovi, Kovačičevi in Lupšinovi kmetiji ali pa pri Osnovni šoli Artiče vas bodo prijazno sprejeli, po predhodnem naročilu pripravili okrepčilo, kupili pa boste lahko sezonsko sadje in izdelke iz njega. Na Deržaničevi kmetiji v Arnovem selu pa poleg sadja nudijo tudi beluše, v Dečnem selu na Grahek-Hribarjevi kmetiji suho sadje, Černeličeva kmetija pa je znana po ekološki pridelavi jagod ter zelenjave.

Pohod zaključite na muzejsko urejeni Banovi domačiji, kjer v s slamo kritih poslopjih oživijo spomini na stara kmečka opravila in težko življenje v ne tako daljni preteklosti. Vodene pohode izvaja Turistično društvo Artiče.

Podrobneje: 

Dolžina poti: 9 km
Čas trajanja: 3–4 ure
Začetna točka: Banova domačija
 

Vas zanima več?

Za dodatne informacije vas prosimo, da nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.
© 2023 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU