Biodinamična kmetija Černelič

Biodinamična kmetija Černelič se nahaja šest kilometrov od Brežic, v vasi Dečno selo. Dober pridelek dosežejo s pravim odnosom do narave in zemlje. Njihove pridelke lahko dobite pri njih doma v torek in petek zvečer oz. ob mraku.

Biodinamična kmetija Černelič - zeliščaBiodinamična kmetija Černelič - pridelkiKmetija ČerneličBiodinamična kmetijaPridelki
Biodinamična kmetija Černelič se nahaja šest kilometrov od Brežic, v vasi Dečno selo.

Na ekološki način kmetujejo od leta 2003, od junija 2012 pa so uradno vključeni v DEMETER kontolo, kar pomeni, da delajo po biodinamičnih načelih.

Že od samega začetka je njihovo vodilo, da bodo stranke doživele okus narave preko vrhunskih ekoloških pridelkov, kateri napolnijo telo in duha s pozitivno energijo.

Dober pridelek dosežejo s pravim odnosom do narave in zemlje. Ne uporabljajo nobenih umetnih gnojil in pesticidov, ampak naravne pripravke za škropljenje rastlin naredijo doma oziroma v biodinamičnem društvu Ajda Posavje, le redke pa dokupijo.

Pomemben način kmetovanja je kolobarjenje in kompost, ki ga pridobijo iz gnoja domačih živali, katerega cepijo z biodinamilnimi preparati.

Pri pridelovanju uporabljajo biodinamiko, kjer se upošteva lunin koledar pri spravilu semen, setvi, sajenju rastlin in spravilu pridelkov. Vse to se pozna pri okusu pridelkov, ki so vedno obrani sveži in v najboljši zrelosti, tako da so okusni ter polni vitaminov in mikroelementov. 

Na kmetiji imajo večkrat izobraževalne delavnice in obisk  organiziranih skupin. Za obisk je potreben predhodni dogovor.

Vas zanima več?

Za dodatne informacije vas prosimo, da nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.
© 2021 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU