Brežiška planinska pot

Dolžina poti: 18 km
Čas trajanja: 4 do 6 ur
Začetna točka: Gostilna in pension Les

Brežiška planinska potBrežiška planinska potBrežiška planinska potBrežiška planinska potBrežiška planinska potBrežiška planinska potBrežiška planinska pot

Izhodišče Brežiške planinske poti je v Čatežu ob Savi, kjer dobite dnevnik planinske poti in kontrolni žig. Pot najprej vodi proti šentvidu (mimo cerkve sv. Jurija in parkirišča nad bencinskim servisom), kjer ob sledenju markacij po cca 30 minutah prispemo do razcepa in se povzpnemo levo do razgledne točke pri cerkvici sv. Vida. Uživamo v pogledu na mesto Brežice ter bližnjo in daljno okolico (krško-brežiško polje, pobočja Orlice in Bohorja, vrhove hrvaškega Zagorja).

Po razgledu in počitku se vrnemo do razcepa ter nadaljujemo levo po gozdni poti mimo prvih vinogradov in naprej po makadamski poti do Sobenje vasi. Sredi naselja nas markacija in puščica na betonski škarpi usmerita proti jugovzhodu do smerne table za Veliki Cirnik. Sledimo dobro markirani gozdni kolovozni poti, ki nas pripelje do križišča Veliki Cirnik–Mali Cirnik.

Nadaljujemo po gozdni poti proti vrhu mimo lovske staje do razcepa Veliki Cirnik–Stojdraga. Na vrhu (Veliki Cirnik, 621 n. m. v.) nas razveselijo klopi z mizami ob bivaku »Pri veseli Mici«, kjer svoj prihod potrdimo v vpisni knjigi in s kontrolnim žigom.

Ko se po počitku vračamo z vrha navzdol, se spustimo mimo lovske koče do vasi Globočice. Pot nazaj nadaljujemo skozi Mrzlavo vas do njive in se čez gozd spustimo v dolino do izhodiščne točke. Pot je označena.

Podrobneje:

Dolžina poti: 18 km
Čas trajanja: 4 do 6 ur
Začetna točka: Gostilna in pension Les
 

Vas zanima več?

Za dodatne informacije vas prosimo, da nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.
© 2023 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU