Brežiški mestni park

Park z učno potjo vas bo navdušil, zadovoljni bodo tudi najmlajši, ki bodo v parku našli igrala, in ljubitelji rekreacije, saj na obrobju parka stojijo trim naprave ter fitnes na prostem.

Le nekaj korakov stran od brežiškega gradu je čudovit kotiček za preživljanje najbolj vročih dni v poletju, brežiški mestni park. Poleti se tu lahko ohladite pod mogočnimi krošnjami dreves, jeseni naužijete čudovitih jesenskih barv, v zimskem času pa je park pravi kraj za uganjanje zimskih vragolij. V decembru je tu še posebej zanimivo, saj je park v okviru decembrskega dogajanja v mestu tudi praznično okrašen.

Park ponuja kratko učno pot, igrala za najmlajše, predstavlja pa tudi začetek pravljičnega sprehoda po Brežicah. Na obrobju parka, ob MC Hostlu Brežice, lahko na svoj račun pridejo tudi vsi rekreacije željni obiskovalci Brežic, od leta 2013 so vam tu na voljo trim naprave oz. tako imenovani fitnes na prostem.

Na obrobju parka, v objemih mogočnih krošenj, je tudi Mladinski center Brežice, kjer deluje tudi Klub McB Bar. Na čudoviti terasi kluba lahko uživate v odlični kavici in razgledu na park.

Zgodovinska dejstva:
Današnji mestni park je zasnovala družina Attems v prvi polovici 19. stoletja in je bil v grajski lasti do 1. svetovne vojne. Nastajati je začel pod vplivom bližnjega parka v Mokricah, kar nakazuje neformalna zasnovanost, ki se zgleduje po parkih angleškega krajinskega sloga. Kot grajski park je bil ograjen, pozneje je bil na voljo tudi lokalnim prebivalcem, leta 2010 pa je zasijal v popolnoma prenovljeni podobi.

Ponudniki ob znamenitosti: Mladinski center Brežice, MC Hostel Brežice, grad Brežice

Vas zanima več?

Za dodatne informacije vas prosimo, da nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.
© 2023 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU