Čateževa energijska pot

Dolžina poti: 8,9 km
Čas trajanja: do 3 ure
Začetna točka: TIC Čatež ob Savi

Čateževa energijska potČateževa energijska potČateževa energijska potČateževa energijska potČateževa energijska potČateževa energijska pot
Dolžina poti: 8,9 km
Čas trajanja: do 3 ure
Začetna točka: TIC Čatež ob Savi


Čateževa energijska pešpot vas iz Term Čatež po nasipu ob reki Savi pelje do vasi Čatež ob Savi. V vasi Čatež pot prečka križišče pri gostilni Budič in se pod nadvozom avtoceste nadaljuje po delu Rimske ceste do gostilne Les v središču vasi. Na koncu vasi prečka travnik in vas nato s pomočjo oznak vodi po bukovem gozdu, v katerem boste že na začetku maja opazili vrsto zanimivih rož, med njimi konopnice, čemaž, belo lakoto in rjavordečo krvomočnico.

Pot je dokaj položna, primerna za večino pohodnikov in za izvajanje nordijske hoje. Na najvišji točki vzpona po šentviški gori stoji cerkvica sv. Vida, kjer se razprostre zelo lep razgled na celotno krško-brežiško polje. Nadaljujemo po markirani poti, ki se spušča naprej po gozdu, kjer na njegovem robu že opazimo Terme Čatež. Nato nadaljujemo pot po »babjih štengah« proti vasi Čatež, kjer nas asfaltna pot spet vodi proti izhodišču.

Ob poti nas spremljajo energetski vrtinci, ki na nas delujejo blagodejno, če smo sproščeni, pravilno dihamo, meditiramo, če smo svobodni in se zavedamo, da bivamo tukaj in zdaj.
 

Vas zanima več?

Za dodatne informacije vas prosimo, da nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.
© 2022 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU