Discoverbreziice.com on Facebook  Discoverbreziice.com on Instagram

Dan Posavskega muzeja Brežice

Posavski muzej Brežice | Pričetek: 26.06.2017 ob 10:00 | Konec: 26.06.2017 ob 20:00
Posavski muzej Brežice vabi, da z njim preživite dan, ko je bil pred 68 leti ustanovljen. Na ta dan prijazno odpira vrata in vabi k brezplačnemu ogledu muzeja in občasnih razstav.

19.00: Odprtje medinstitucionalne razstave Rimsko steklo Romule
Razstavo Romula – odsevi stekla Posavski muzej Brežice pripravlja v sodelovanju z ZVKDS OE Novo mesto in Univerzo na Primorskem. Predstavljeno bo stekleno gradivo, odkrito na izkopavanjih rimske naselbine – poštne in carinske postaje Romula (Ribnica pri Jesenicah na Dolenjskem). Najdbe so tako po količini kot po številu oblik izredno bogate. Pojavljajo se mnoge oblike, ki jih pred tem nismo poznali z najdišč na slovenskem prostoru. Velik delež steklenih najdb predstavlja kakovostno uvoženo steklo in zgodnje posodje z začetka 1. stoletja. Posebej pomembno je, da lahko primerjamo steklo, ki je bilo odkrito v naselbini, in steklo, ki so ga prilagali v grobove.

21.30: Kino na grajskem dvorišču
Grajsko dvorišče Posavskega muzeja Brežice bo ob poletnih torkovih večerih že tretje leto postalo prizorišče kina na prostem, samo otvoritev torkovih večerov pa najavljamo v sklopu festivala Brežice, moje mesto.
 
Nazaj na seznam