Discoverbreziice.com on Facebook  Discoverbreziice.com on Instagram

Komedija - Pesnikova žena prihaja (Tone Partljič)

Dom kulture Brežice | Pričetek: 19.09.2017 ob 19:30
Vabljeni na gledališko predstavo/komedijo z naslovom Pesnikova žena prihaja, avtorja Toneta Partljiča, v izvedbi Gledališke skupine ZIK Černomelj.

Režija: Helena Vukšinič
Scenografija: Gledališka skupina ZIK Črnomelj
Izbor glasbe: Silvester Mihelčič
Luč, ton: Jaka Birkelbach

Trajanje: 1 uro in 35 minut (predstava nima odmora)

Cena vstopnice: 8€
Posebna ponudba za abonente, vpisane v sezono 2017/18 do 19. 9. 2017 - vstopnica 5 EUR.

Igrajo:
  • Mojca Breznik
  • Bernarda Starašinič
  • Monika Mušič
  • Eva Starašinič
  • Karmen Ambrožič
  • Erika Popit
O predstavi:
Ko pesnik Franc Vernik dobi Ribičevo nagrado za literaturo, izgubi vse »prijatelje«, predvsem pa vzbudi silno nevoščljivost pri Melaniji Mlakar, ženi njegovega najboljšega prijatelja Jožeta. Ta, sicer tudi pesnik, zadnje čase nima pravega navdiha in piše bolj malo, tudi na nagrado sploh ne pomisli, a njegova žena se odloči, da jo mora dobiti za vsako ceno. Ker  pesnik Mlakar ne naredi dovolj za to, gre žena v pravo bojno akcijo: seznani se s člani komisije, ki odločajo o nagradi, in preuči njihove slabosti ter jih izkoristi, namesto neaktivnega moža (pre)piše pesmi, se v skrajnem obupu odloči izdati celo »moževo« pesniško zbirko brez pesmi, neumorno se krega z uredniki založb … Ji bo uspelo?

O gledališki skupini:
Gledališka skupina ZIK Črnomelj letos obeležuje dve desetletji plodnega gledališkega ustvarjanja. V statistiki preštevajo 17 celovečernih predstav, 12 poletnih gledaliških šol z javnimi produkcijami, celo vrsto manjših projektov in nastopov ter sodelovanj pri dogodkih drugih zavodov in društev. V dveh desetletjih se je v skupini zvrstila cela množica  stalnih in občasnih ljubiteljskih igralcev in drugih sodelavcev. Trenutno v društvu deluje skoraj 20 navdušenih gledališčnikov.
Predstave in drugi projekti, ki jih ustvarjajo, vedno znova predstavljajo izziv skupini in vsakemu posamezniku, obenem pa ponujajo vprašanja v razmislek in odkrivajo nova spoznanja – ustvarjalcem in gledalcem.
Društvo se trudi za nenehen kakovostni razvoj gledališke kulture, zaradi česar so v svojem okolju zelo prepoznavni in cenjeni, gledališka dejavnost pa nepogrešljivi del kulturnega 
Nazaj na seznam