Brežice bodo za dva tedna zopet dobile trg v središču mesta

V Brežice se po dveh letih premora vrača pestro poletno dogajanje, utrip našega mesta, pa najbolje začutimo prav s projektom Mestna promenada, ki ga organizira Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, njegovi zametki pa segajo že v davno leto 2013.
Projekt, ki so ga tako domačini kot turisti odlično sprejeli, iz leta v leto vztrajno raste. Po tradicionalnem festivalu »Brežice, moje mesto« obiskovalci vsako leto komaj čakajo nadaljevanje festivalskega dogajanja v središču mesta. Letos, ko največjega brežiškega festivala ne bo, še toliko bolj. Le kako ga ne bi, ko pa je lokacija promenade res imenitna - staro mestno jedro s prekrasnim pogledom na naš ponos, Sv. Vid in zeleno gričevje na obrobju mesta, ki zagotavljajo odlično vzdušje.
Brežice so festivalsko mesto, tako pač je, radi imamo druženje, glasbo ter dogajanje v starem mestnem jedru.

Mestna promenada Brežice 15.7. do 31.7.2022

Programsko in tehnično najbolj zahtevna Mestna promenada doslej

V dobrih dveh tednih dogajanja se bo tako v mestu zvrstilo več kot 25 različnih dogodkov, glasbenih koncertov, otroških predstav in animacij, živih točk, med obiskovalci, stand up predstava na prostem, salsa večer, koncerti mladih, še neuveljavljenih skupin, v čast imenu, ki ga Brežice letos nosijo, to je Evropsko mesto športa, pa letos prvič na Mestni promenadi tudi izjemen športni spektakel skupine Dunking Devils in otvoritev razstave na temo športa v občini Brežice v avli Upravne enote Brežice.
Mestna promenada Brežice 15.7. do 31.7.2022

Pestro dogajanje med 15.7. in 31.7.2022, vsi dogodki so brez vstopnin.
Mestna promenada Brežice 15.7. do 30.7.2022

Na promenado lačni, domov siti, z novim spominkom, nakitom, ali domačim izdelkom

Promenada je tudi prostor, za predstavitev lokalne ponudbe. Takšne in drugačne. Tako bodo obiskovalcem vsak dan na voljo stojnice s pestro ponudbo tako unikatnih kot tudi drugih domačih izdelkov, v mestu pa bodo obiskovalci lahko vsak večer tudi kaj pojedli. Kaj so nam pripravili lokalni in drugi kuharji, naj za zdaj ostane še skrivnost.

Letos brez plastičnih kozarcev za enkratno uporabo

Letošnja izkušnja na brežiškem trgu bo tudi trajnostno obarvana, kar sovpada z zavezo, ki smo jo v Brežicah podpisali že leta 2018 in se z njo zavezali k spoštovanju desetih trajnostnih načel. Prav ta zaveza nam je letos po izjemnem delu prinesla najvišje priznanje, destinacijski znak Green Destination Platinum, zato je skrajni čas, da začnemo tudi v okviru brežiških prireditev razmišljati trajnostno. Upamo, da bodo temu sledili tudi drugi organizatorji prireditev v lokalnem okolju.
Tako bomo na Mestni promenadi prvič izločili plastične kozarce za enkratno uporabo, testno bomo pili iz eko, povratnih kozarcev, ki so narejeni iz reciklirane plastike in so za večkratno uporabo, prav tako bodo vsi ponudniki hrane in drugih izdelkov na promenadi zavezani k uporabi okolju prijazne embalaže, na samih dogodkih pa bomo v sodelovanju s podjetjem Komunala Brežice d. o. o. obiskovalce ozaveščali o odgovornem ravnanju obiskovalcev prireditev in na to temo organizirali tudi otroške delavnice.

Mestna promenada Brežice 15.7. do 30.7.2022

Mestna promenada Brežice 15.7. do 30.7.2022

 
NAZAJ
© 2022 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU