Discoverbreziice.com on Facebook  Discoverbreziice.com on Instagram

Odprta vaja zasedbe Concerto di Margherita

Turistična kmetija pri Martinovih | Pričetek: 20.07.2017 ob 17:00
Si želite v živo doživeti ustvarjalni delovni proces priprave koncertnega programa? Bi radi izvedeli kako in od kod umetniki črpajo ideje za koncept koncerta ter kako iz ideje nastane vrhunska izvedba koncerta?

Glasbeniki zasedbe Concerto di Margherita vabijo ljubitelje glasbe in vse, ki jih zanimata glasba ter delo z umetniki, da se jim v sklopu sedemdnevne umetniške rezidence festivala Seviqc Brežice in evropskega projekta eeemerging, pridružite na odprti vaji. 

Se vidimo v četrtek, 20.7.2017 ob 17. uri na Turistični kmetiji pri Martinovih, Globočice 8, 8262 Krška vas.

Vstopnine ni.

Petčlanska zasedba Concerto di Margherita, ki jo sestavljajo nekdanji študenti akademije Schola Cantorum Basiliensis iz Basla, svoje delo posveča navdihujočemu vidiku zgodovinske izvajalske prakse, ki je danes v veliki meri prezrta: petje in hkrati igranje na inštrument enega samega izvajalca. Z uporabo kombinacij desetih virov zvoka (petih glasov, teorbe, lutnje, kitare, viole da gamba in harfe) ustvarja svež pristop k poznorenesančni in zgodnjebaročni glasbi. 

Več info o prihajajočem koncertu v Viteđki dvorani gradu Brežice: https://www.discoverbrezice.com/dogodki/seviqc-brezice-2017-concerto-di-margherita
Nazaj na seznam