Discoverbreziice.com on Facebook  Discoverbreziice.com on Instagram

Vse teče - Vivinih 25 let

Posavski muzej Brežice | Pričetek: 17.09.2017 ob 19:00
Mešani pevski zbor Viva posveča veliko pozornosti naročanju in izvajanju novitet avtorskih skladb in priredb za zbor priznanih slovenskih skladateljev. Tudi projekt Vse teče, ki ga bomo izvedli ob svoji 25. obletnici, je nastal v sodelovanju s štirimi priznanimi skladatelji. Damijan Močnik, Andrej Makor, Tine Bec in Matjaž Predanič so za Vivo napisali zborovsko-instrumentalno delo, v katero so vpletene in povezane štiri skladbe. Podlaga za avtorske skladbe so literarna besedila slovenskih pesnikov (Kovič, Novy, Kuntner, Strniša), tematika pa je vezana na geslo zbora Vivat, crescat, floreat – Naj živi, raste in cvete!

Na koncertu nas bodo spremljali gostujoči glasbeniki:
Špela Troha, Kristian Ilić, Klavdija Novšak, Luka Dukarić, Monika Hočevar, Sebastjan Podlesnik, Robert Fuks, Julijan Andrejaš, Žan Bračun, Vanja Ivanković in Uroš Polanec.

Vstopnina: 
odrasli – 10 €
otroci do 15 let – 8 €

Koncert bo na dvorišču brežiškega gradu ob 19.00. V primeru slabega vremena se bomo preselili v Viteško dvorano, in zaradi njene manjše kapacitete koncert izvedli dvakrat; predpremierno ob 17.00 in premierno, slavnostno ob 19.00.

Lepo vabljeni k poslušanju!
Nazaj na seznam