0

  Naravni park Jovsi

  Jovsi so 460 ha obsežno območje zamočvirjenih travnikov vzdolž reke Sotle med Kapelskimi goricami. Zavarovani so kot spomenik narave in območje Nature 2000. Zaradi naravnih danosti in ekstenzivnega kmetijstva so tu svoj življenjski prostor našle številne redke in ogrožene rastlinske in živalske vrste. V informacijski sobi v središču Kapel, kraja, ki leži med Brežicami in Bizeljskim, lahko okoliško naravo spoznate z ogledom naravoslovnega filma, informativnih panojev in drugih animacij ter prisluhnete različnim tematskim predavanjem.

  Lahko se podate tudi na Koščevo pot, ki iz Kapel vodi do obrobja Jovsov. Z opazovanjem in s pomočjo informativnih tabel lahko spoznavate naravo. Na zaključku Koščeve poti je opazovalni stolp, ki je od januarja 2019 ponovno v uporabi. Raziskovalci po duši lahko z daljnogledi in teleskopi spremljate življenje živali.
  +386 41 760 426
  ks.kapele@siol.net
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE

  Vas zanima več?

  Za vse dodatne informacije, rezervacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.

  Vaši podatki so pri nas varni.
  Sporočilo ni poslano. Prosimo, izpolnite vsa polja.
  Z vsakim opravljenim spletnim nakupom podpirate razvoj trajnostnih iniciativ v občini Brežice.