0

  Naravni park Jovsi

  Jovsi so 460 ha veliko območje zamočvirjenih travnikov vzdolž reke Sotle med Kapelskimi goricami. Zavarovani so kot spomenik narave in območje Nature 2000. Zaradi naravnih danosti in ekstenzivnega kmetijstva so tu svoj življenjski prostor našle številne redke in ogrožene rastlinske in živalske vrste. V informacijski sobi v središču Kapel, kraja med Brežicami in Bizeljskim, lahko okoliško naravo spoznate z ogledom naravoslovnega filma, informativnih panojev in drugih animacij ter prisluhnete različnim tematskim predavanjem.

  Lahko se podate tudi na Koščevo pot, ki iz Kapel vodi do obrobja Jovsov. Z opazovanjem in s pomočjo informativnih tabel lahko spoznavate naravo. Na zaključku Koščeve poti je opazovalni stolp, ki je od januarja 2019 ponovno v uporabi. Raziskovalci po duši lahko z daljnogledi in teleskopi spremljate življenje živali.

  V Kapelah je električna polnilnica za avtomobile.
  Kapele 20, 8258 Kapele
  Navodila za pot

  +386 41 760 426, 7 452 30 13
  ks.kapele@siol.net
  Obišči spletno stran
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE

  Vas zanima več?

  Za vse dodatne informacije, rezervacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.

  Vaši podatki so pri nas varni.
  Sporočilo ni poslano. Prosimo, izpolnite vsa polja.