0

  Sotočje Krke in Save

  Vsak, ki v Brežice prihaja iz smeri avtoceste Ljubljana–Zagreb, iz smeri Term Čatež ali od drugod, iz smeri juga proti severu Brežic, ne more mimo največje naravne lepote Brežic, sotočja Krke in Save. Idiličen pogled na sotočje lahko doživite na mostu, ki povezuje vas Čatež ob Savi z Brežicami.

  Priljubljena točka, tako imenovana “Špica”, privablja na most mnogo ljubiteljev narave, fotografe, navduši pa tudi vsakega naključnega obiskovalca Brežic. Iz mostu imate lep pogled tudi na edinstveni most nad Krko in Savo.

  Zgodovinska dejstva: Brežiška kotlina z rekama Savo in Krko s pritoki je najpomembnejše hidrografsko območje v Sloveniji. Že od nekdaj sta reki predstavljali pomemben del v življenju prebivalcev. Trgovanje z ulovom je marsikateri družini pomenilo edini vir dohodka, ob rekah so bile ladjedelnice in pletilnice vlečnih vrvi ter pristanišča. Posledično so se začela razvijati gostišča in prenočišča za potrebe splavarjev. Voda je bila tudi edina prometna pot za plavljenje in splavarjenje lesa dokler ni bila mimo teh krajev speljana prva železniška proga.

  Ponudniki ob znamenitosti: Gostina na sotočju in prenočišča Budič, Apartmaji pri Adamsovih, Gostilna in pension Les
  • Oglejte si video brzic Save pri Termah Čatež:
  Sava - Valovi - Terma Čatež

  Krasna in čista Sava v lepem jesenskem dnevu - valovi pri Termah Čatež

  Posted by Slovenija iz zraka on Wednesday, November 18, 2015

  Vir: Slovenija iz zraka
  • Oglejte si tudi video reke Krke:
  Krka - jez v Krški vasi

  Jez v Krški vasi.....

  Posted by Slovenija iz zraka on Tuesday, November 10, 2015

  Vir: Slovenija iz zraka
   
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE

  Vas zanima več?

  Za vse dodatne informacije, rezervacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.

  Vaši podatki so pri nas varni.
  Sporočilo ni poslano. Prosimo, izpolnite vsa polja.