0

  Gradovi v občini Brežice

  V Brežicah in njihovi okolici stoji kar nekaj mogočnih gradov, vrednih ogleda. Večina jih je obnovljenih in odprtih za turiste. Mogočne stavbe, ki so nekoč služile kot zavetje pred turškimi vpadi, so danes namenjene obisku turistov, organizaciji porok in drugih protokolarnih srečanj. 

  Grad Brežice

  Ob izteku južnega dela glavne mestne ulice stoji mogočna zgradba gradu Brežice, ki je razglašen za nepremični spomenik kulturne dediščine državnega pomena.

  Hotel Golf Grad Mokrice

  Hotel Golf Grad Mokrice stoji na Mokricah ob avtocesti Ljubljana - Zagreb. Za mogočnimi zidovi gradu ponuja prostore s stilnim pohištvom in maksimalnim udobjem, dvoposteljne sobane in apartmaje.

  Grad Pišece

  Grad Pišece se prvič v pisnih virih omenja v zgodnjem 14. stoletju, a je najverjetneje obstajal že bistveno prej, vsaj v 13. stoletju, ko se omenjajo oskrbniki gradu, Vitezi Pišeški.

  Grad Bizeljsko

  Grad stoji na griču nad Bizeljsko vasjo. Prvič je omenjen leta 1404, v svoji zgodovini  je imel pomembno vlogo obrambne postojanke, njegov strateški položaj pa se je izkazal zanimiv za številne plemiške družine.