0

  Grad Bizeljsko

  Grad stoji na griču nad Bizeljsko vasjo. Prvič je omenjen leta 1404, v svoji zgodovini  je imel pomembno vlogo obrambne postojanke, njegov strateški položaj pa se je izkazal zanimiv za številne plemiške družine.

  Grad, ki je v zasnovi srednjeveški, kaže danes renesančne in baročne poteze. Pravokotno arkadno dvorišče obdajajo 4 dvonadstropni trakti, na zahodni strani pa sta na vogalih vitka okrogla stolpa s stožčasto streho.  Zanimiva za ogled je kapela sv. Hieronima iz leta 1623 ter sobane z ostanki štukatur iz poznega 18. stoletja in dekorativnimi poslikavami. V delu gradu je urejena Vinska klet Wisell. Družina je znana po vrhunskih predikatnih vinih in vinskih posebnostih.

  Po predhodnem naročilu vam pripravijo pokušino njihovih vin, kaj domačega za pod zob, povabijo pa vas tudi na ogled gradu, vinotočev in ostalih znamenitosti v okolici.
  Bizeljska vas 20, 8259 Bizeljsko
  Navodila za pot

  +386 41 927 628, 7 495 12 55
  gradbizeljsko@siol.net
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE

  Vas zanima več?

  Za vse dodatne informacije, rezervacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.

  Vaši podatki so pri nas varni.
  Sporočilo ni poslano. Prosimo, izpolnite vsa polja.