0

  Hotel Golf Grad Mokrice

  Hotel Golf Grad Mokrice stoji na Mokricah ob avtocesti Ljubljana - Zagreb. Za mogočnimi zidovi  vas pričakujejo prostori s stilnim pohištvom in udobjem, v depandansi pa klimatizirane sobe. Srednjeveški hodniki vodijo do soban in razkošnih apartmajev, odlične restavracije a la carte, grajske vinske kleti  in dveh konferenčnih prostorov. Sredi grajskega parka z igriščem za golf je klubska hiša, kjer lahko prebivate v suitah in odigrate igro golfa na enem najlepših tovrstnih slovenskih igrišč.

  Zgodovina gradu

  Grad Mokrice je od mesta Brežice oddaljen 8 km in ima prav tako burno preteklost. Na mestu, kjer grad stoji danes, je bila že v rimskem obdobju vojaška utrdba Romula.

  Tam je več stoletij nastajal grad, kakor ga vidimo danes. Tudi ta je prehajal iz rok enega lastnika v roke drugega. Zadnji plemiči, ki so ga posedovali, so bili von Gagerni, ki pa so bili zaradi finančne stiske prisiljeni imetje prodati že pred drugo svetovno vojno, ko so grad zasedli Nemci, po vojni pa je bil nacionaliziran. Od leta 1952 se je v njem začela gostinska dejavnost. Sedaj je ves grad preurejen v hotel s štirimi zvezdicami, ima 25 hotelskih sob in 4 apartmaje, restavracijo, vinoteko ter tri seminarske dvorane, ki so vse primerne tudi za koncerte, saj so izjemno akustične. Grad je last Term Čatež. Ob njem je na 70 ha površine prelepo golf igrišče z 18. luknjami, vreden ogleda je preko dvesto let star park, kjer raste več kot 70 različnih vrst dreves- domačih, tujih in eksotičnih. Prav tako je na vhodu v park baročna kapela, pod mogočnimi platanami pa stojijo kopije kipov Štirje letni časi. Originali so bili prestavljeni na grajsko dvorišče, pod arkade. Lepo je ohranjen tudi grajski most,  eden redkih v Evropi, ki še ima dvižni del mostu. Kjer so bili nekdaj grajski hlevi, je sedaj restavracija in golf recepcija, v grajskih kaščah pa je nastalo enajst hotelskih sob in dvorana »Barbara«.

  O samem življenju in prebivalcih gradu se je ohranilo veliko zgodb. Naj omenimo le dve: tisto, ki pripoveduje o vrani v grbu in drugo- o grofici Barbari.

  V času turških vpadov na Slovensko so se po nabrežju reke Save zadrževale velike jate vran, ki jih je vznemiril konjski topot; seveda so se prestrašeno razbežale, Turki pa so jih streljali s puščicami. S svojim kričečim letom (tudi proti gradu) so opozarjale na bližajočo se nevarnost. Legenda pravi, da je ena izmed vran, ki so jo Turki ustrelili, s puščico v vratu padla na grajsko dvorišče, zato ji je graščak namenil častno mesto v grbu.

  Druga zgodba pa pripoveduje o nesrečni ljubezni grofice Barbare, ki se je v žalosti vrgla z enega izmed stolpov v globino. Seveda je preminila, njen duh pa naj bi še dolgo taval okrog gradu. Na god svete Barbare naj bi se celo velika turška topovska krogla, ki je bila včasih pred vhodom v grad, gnana z duhom nesrečne Barbare, trikrat zakotalila okrog grajskega vodnjaka.
  Rajec 4, 8261 Jesenice na Dolenjskem
  Navodila za pot

  +386 7 457 42 40, 7 493 67 00
  info@terme-catez.si
  Obišči spletno stran
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE

  Vas zanima več?

  Za vse dodatne informacije, rezervacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.

  Vaši podatki so pri nas varni.
  Sporočilo ni poslano. Prosimo, izpolnite vsa polja.