Interaktivni zemljevid Brežic

Mobilni vodič v vašem žepu!

Interaktivni zemljevid Brežic


Zaobljeni griči, obrobje Gorjancev, zeleni svet ob sotočju Save in Krke, vinogradi, vode in gradovi – občina Brežice je kraj, kjer se stikajo svetovi.
Naj vas pot pripelje na glavno ulico starega mestnega jedra, ki je pravi zgodovinski biser arhitekture, do mogočnega brežiškega gradu s čudovito viteško dvorano, pa vse do mestnih posebnosti – vodovodnega stlpa, simbola mesta in občine, Nemške hiše, Ulice stare pravde, ...
Brežic vam tokrat ne razkazuje vodnik, prav tako ne sledite v knjižico vezanemu vodniku, ampak jih spoznavate z najnovejšo pridobitvijo Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino - interaktivnim zemljevidom Brežic. Potrebujete mobilni telefon in brezplačno aplikacijo Avenza Maps: Offline Mapping. Nato sledite spodaj pripetim navodilom za uporabo.

Interaktivno lahko raziskujete tudi Šentviško goro na kateri stoji cerkvica Svetega Vida nad Čatežem. Danes nas vrh razveseljuje z izrednim razgledom na Krško ravan, Brežice in v ozadju Senovsko in Bizeljsko gričevje ter hribovito Orlico. Na vrh vas vodi Čateževa energijska pešpot z izhodiščem v Termah Čatež. Pot je dokaj položna, primerna za večino pohodnikov in za izvajanje nordijske hoje.
Opisana krožna pot do cerkve je primerna tudi kot družinski izlet za otroke in nas vodi mimo posameznih vrelcev zdravilnih energij.

Brezplačna aplikacija

Navodila za uporabo

PDF zemljevid

  • 386m Šentviška gora:  https://discoverbrezice.com/sentvid.pdf - povezava
  • Staro mestno jedro Brežic: https://discoverbrezice.com/brezice.pdf - povezava

Poti (.kmz datoteke)

  • 386m Šentviška gora: https://discoverbrezice.com/sentvid.kmz - povezava
  • Staro mestno jedro Brežic: https://discoverbrezice.com/brezice.kmz - povezava 
© 2023 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU