Keltis kmetija Kelhar

Keltis kmetija Kelhar ima 240-letno družinsko vinarsko tradicijo. Danes ponuja vina, pridelana na ekološki način po načelih biodinamike. Sledijo naravnemu razvoju vin (od penin do maceriranih vin), da v polnosti izrazijo svoj potencial. Nahajajo se na toplih bizeljskih legah, na rodovitnih gričih Bizeljskega.

Vinograde kleti Keltis na ekološki način obdelujejo na petih hektarjih južnih in severnih pobočij Bizeljskega. Zaradi dobre kamninske zgradbe tal so vina bogata z minerali. Zahodni vetrovi s hribovja Orlice omogočajo dobro prevetrenost, kar izboljšuje zdravje trt in omogoča kakovosten pridelek.

Sorte vinskih trt: avtohtona sorta rumeni plavec (za penine), cabernet sauvignon, chardonnay, merlot, modri pinot, muškat ottonel, renski rizling, rumeni muškat, sivi pinot, traminec.

Pridelava vrhunskih vin poteka v novi vinski kleti, kjer je konstantna temperatura, ki omogoča naravno zorenje vin. Vina Keltis so dokaz avtorskega pristopa v vinogradu in kleti ter vsebujejo minimalne količine sulfitov. Velik delež vin je nefiltriran, zato v sebi nosijo življenje in potencial za nadaljnji razvoj.

Vina Keltis so:
  • klasična linija (sveža vina z mlajših vinogradov),
  • penine (narejena po klasični metodi brez dodanih likerjev; na kvasovkah odležijo najmanj dve leti),
  • macerirana vina (oranžna vina na jagodah odležijo od nekaj dni pa tja do 8 mesecev; avtohtone kvasovke),
  • Mario Extrême (posebnost, saj gre za macerirano penino, ki je nadgradnja mirnih maceracij),
  • Tawny (likersko vino, zoreno 5 let, zvrst merlota in cabernet sauvignona; pridelano z dodajanjem domačega žganja iz tropin).

Vas zanima več?

Za dodatne informacije vas prosimo, da nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.
© 2021 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU