Konoplja osvobaja, d.o.o.

Dandanašnji ... Obstaja samo ena rastlina, ki se uporablja po vsem svetu od pradavnine naprej in nam daje hrano, obleko, papir, gradbeni material, gorivo, zdravila ter ima moč vplivanja na našo zavest, domišljijo in pogled na svet. Ta rastlina je konoplja – Cannabis sativa.

Konoplja osvobajaIzdelkiKonopljaRastlina
Dandanašnji ... Obstaja samo ena rastlina, ki se uporablja po celem svetu od pradavnine naprej in nam daje hrano, obleko, papir, gradbeni material, gorivo, zdravila in ima moč vplivanja na našo zavest, domišljijo in pogled na svet. Ta rastlina je konoplja – Cannabis sativa.
 
Zgodovinsko gledano sta konoplja in njena uporaba starejša od pisane besede.

Dokazi iz analiz po arheoloških izkopavanjih namreč pričajo o tem, da njena uporaba datira več tisoč let nazaj, in sicer predvsem v predele vzhodne ter jugovzhodne Azije.

Filozof in kmetovalec šen Nung je prvi govoril o vrednosti konoplje kot rastline. Pokazal je, kako lahko iz nje naredijo vrvi in oblačila ter kako lahko v prehrani uporabljajo olja in semena. Po izsledkih raziskav pa so konopljo v gradbeništvu, za domačo porabo in v zdravstvu uporabljali tudi že pred več tisoč leti v Afriki. Konoplja kot rastlina je bila v vsej svoji veličini očitno uporabljena v večjem delu sveta, sploh pa tam, kjer so potekale trgovske poti in je prišlo do izmenjave blaga.

Konoplje niso uporabljali zgolj kot gradbenega elementa in za domačo rabo. Iz nje so izdelovali tudi papir, saj s svojo strukturo vlaken omogoča, da je izdelek, narejen iz vlaken, izredno kakovosten, odporen, upogljiv, prefinjen ter vodoodporen. Takšen papir je služil za uradne listine, na njem je bila napisana ameriška deklaracija, iz njega so izdelovali oziroma je služil za tiskanje denarja.

Vlakna, ki so služila kot osnova za izdelavo blaga, so dajala v končnem izdelku v poletnih časih uporabniku prijetno zaščito pred vročino, v zimskem času in v hladnejših dneh pa zaščito pred mrazom. Konopljino blago uravnava telesno temperaturo, poleg tega pa je tudi izredno trpežno. Prve hlače Levis so bile narejene iz konopljinega blaga.

Iz konoplje je mogoče izdelati več tisoč različnih izdelkov, kar daje rastlini izredno veliko vsesplošno uporabnost ter s tem tudi konkurenčnost različnim drugim materialom.

Vas zanima več?

Za dodatne informacije vas prosimo, da nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.
© 2021 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU