0
  kultura_6

  Nepozaben mozaik kulturnih znamenitosti

  Kjer se naužiješ lepot in si nasitiš duha

  Brežice so pravi zgodovinski biser arhitekture, saj številne cerkve, gradovi, zgodovinske hiše, muzeji in druge posebnosti mestu in okolici dajejo edinstven pečat preteklosti, ki vas popolnoma prevzame in navduši. V okolici stoji kar nekaj mogočnih gradov, največji med njimi ravno v Brežicah. Veličastne stavbe, ki so nekoč služile kot zavetje pred turškimi vpadi, so danes namenjene obisku turistov, organizaciji porok in drugih protokolarnih srečanj. Poleg klasičnih muzejev (npr. Posavski muzej) lahko najdete tudi številne manjše muzejske zbirke, arhive in zgodovinske hiše. Tudi ogled starega mestnega jedra je svojevrstno doživetje, saj ponuja sprehod po različnih stoletjih in nudi vpogled v različne zgodbe, ki so jih spletali prebivalci mesta in jih lahko preberete na pročeljih čudovitih stavb, ki vam bodo delale družbo, ko se boste sprehajali skozi središče mesta.
    

  Gradovi

  V Brežicah in njihovi okolici stoji kar nekaj mogočnih gradov, vrednih ogleda.

  Muzeji in zbirke

  V Brežicah in okolici najdete poleg Posavskega muzeja številne manjše muzejske zbirke, arhive in zgodovinske hiše.

  Arhitektura

  V Brežicah in okolici se nahaja kar nekaj arhitekturnih objektov, ki so našli svoje mesto tudi v mnogih slovenskih tematskih publikacijah, saj predstavljajo edinstven spomenik nekdanjega časa.

  Staro mestno jedro

  Ogled starega mestnega jedra Brežic je svojevrstno doživetje, saj ponuja sprehod po različnih stoletjih in nudi vpogled v različne zgodbe, ki so jih spletali prebivalci mesta in jih vsaj malo še vedno kažejo pročelja.