Discoverbreziice.com on Facebook  Discoverbreziice.com on Instagram

Mestna Hiša Brežice 

Turistične informacije in spominki na dosegu roke 

V središču starega mestnega jedra Brežic stoji mogočna Mestna hiša, ki je od izgradnje do danes doživela že kar nekaj sprememb. Prav posebne preobrazbe je bila deležna v letu 2012, ko je bil v okviru projekta "Vrata turizma" oblikovan nadgrajen koncept in so bile njene primarne dejavnosti dopolnjene s pestro ponudbo za turiste. Tako vas odslej pod eno streho pričakajo: 

Turistično informacijski center Brežice

  • Prijazni turistični informatorji, organizacija vodenih ogledov, priprava atraktivnih turističnih aranžmajev, izposoja koles, ogled filma o lokalni turistični ponudbi v 7 jezikih, pestra ponudba lokalnih spominkov. Več o Turistično-informacijskem centru Brežice.

Trgovina z domačimi izdelki

Vinoteka s posavskimi vini

Zaradi bogate ponudbe, odlične atmosfere in tople dobrodošlice je Mestna hiša vsekakor pravi naslov za vse, ki Brežice obiščete prvič, pa tudi za tiste, ki se k nam z veseljem vračate, saj boste vedno našli nekaj novega zase.
 
Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice:

enota Mestna hiša Brežice, Cesta prvih borcev 22, 8250 Brežice
  • tel.: + 386 (0)7 49 66 995
  • dežurni telefon.: + 386 (0)64 130 082
  • e-pošta: mestnahisa@gmail.com
Odpiralni čas:
 
  • Od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro, v soboto med 8. in 14. uro
  • Od ponedeljka do sobote med 8. in 12. uro ter 18. in 22. uro (julij, avgust)
  • (za vnaprej najavljene skupine tudi izven rednega delovnega časa)
 

Projekt »Vrata turizma« je sofinanciran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij odgovarja LAS Posavje. Organ upravljanja za Program razvoja podeželja RS za obdobje 2007 – 2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.