Mestna hiša Brežice

V središču starega mestnega jedra stoji mogočna Mestna hiša, ki je v času od svojega nastanka pa do danes doživela kar nekaj sprememb. K obisku vabi s ponudbo, z dogajanjem in odlično atmosfero.

Mestna hiša BrežiceMestna hiša Brežice
V času njenega nastanka je bil razvoj mesta v razcvetu in prav to nakazuje njena zunanja podoba. To je poznobaročna stavba s poudarjeno osrednjo osjo, ki jo v pritličju določa velik kamnit portal z mestnim grbom in letnico 1769. V nadstropju je atraktiven manjši balkon z baročno trebušasto ograjo in preprostimi vrati. Stavba ima tudi arhitekturno zanimiv strešni nastavek s trikotnim čelom in naslikano uro v sredini.

Mestna hiša v Brežicah je v virih imenovana tudi magistrat. V njej je bila od konca druge svetovne vojne do preloma tisočletja glasbena šola, danes pa ima v njej prostore ZPTM Brežice z osrednjo točko za turistične informacije, multimedijsko sobo ter ponudbo lokalnih vin in ostalih izdelkov. V bližini sta električni polnilnici za avtomobile.

Pravimo, da bi mestno hišo moral obiskati prav vsak, ki obišče Brežice! Zakaj?

V naši hiši pod eno streho delujejo:

Turističnoinformacijski center
Prijazni turistični informatorji, organizacija vodenih ogledov in turističnih aranžmajev, ogled filma o lokalni turistični ponudbi v sedmih jezikih, pestra ponudba lokalnih spominkov.

Trgovina z domačimi izdelki
Domače dobrote z okoliških kmetij, unikatni izdelki, izdelki domače obrti, nakit, spominki.

Vinoteka s posavskimi vini
Vodene degustacije posavskih vin, nakup buteljčnih vin, delavnice in izobraževanja za vinarje.

Pri njih lahko tudi opravite prijavo za javni avtomatizirani sistem izposoje koles. Dostop do storitve sistema Bržkolo je za občane brezplačen. Za turiste iz tujih držav bo na voljo v kratkem. Za dostopanje do storitve potrebujete uporabniško kartico in PIN-številko, ki ju pridobite po sklenitvi pogodbe. Uporabniška kartica ni plačljiva. Za sklenitev pogodbe potrebujete osebni dokument in potrdilo o davčni številki.

Delovni čas:
pon.–pet.: 9.00–17.00
sobota: 9.00-13.00
Nedelje in prazniki: zaprto
(Za vnaprej najavljene skupine tudi izven rednega delovnega časa)

Vas zanima več?

Za dodatne informacije vas prosimo, da nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.
© 2022 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU