0

  Posavski muzej Brežice

  Posavski muzej Brežice je ustanova, ki že sedem desetletij povezuje Posavje in na področjih umetnostne zgodovine, zgodovine, arheologije, etnologije, konzerviranja in restavriranja skrbi ter predstavlja dediščino Posavja od najstarejših dni do danes. V njem si lahko ogledate številne stalne in občasne razstave, ki pripovedujejo o tisočletjih posavskih hribov in ravnic, ter uživate v podobah, ustavrjenih v baročni dobi (Viteška dvorana, stopnišče in kapela). Grad pa je odličen prostor tudi za poroke v eni najlepših baročnih dvoran, koncerte, kulturne prireditve in slovestnosti, dogodke, prireditve, delavnice...

  Organizirani so večdnevni počitniški programi za otroke in mladostnike med zimskimi, poletnimi in jesenskimi počitnicami. Udeleženci na delavnicah in ogledih na sproščen in igriv način spoznavajo preteklost, umetnost in bogato dediščino Posavja, se kot soustvarjalci razstav aktivno vključujejo v muzejsko delo ter ob spoznavanju vseh kotičkov gradu začutijo utrip življenja znotraj grajskih zidov. Nepozabna je tudi noč, preživeta v muzeju!


  Delovni čas:

  ZIMSKI ČAS
  (november—februar)
  od torka do sobote: 8.00-16.00
  nedelje in prazniki: 13.00-16.00
   
  POMLADNI IN JESENSKI ČAS (marec—maj in september—oktober)
  od torka do sobote: 10.00-18.00
  nedelje in prazniki: 14.00-18.00 

  POLETNI ČAS (junij—avgust)
  od ponedeljka do sobote: 10.00-20.00
  nedelje in prazniki: 14.00-20.00 

  Ogled je možen v okviru odpiralnega časa. Za najavljene skupine poskrbimo za voden ogled tudi ob drugih urah in dneh.
   
  Cesta prvih borcev 1, 8250 Brežice
  Navodila za pot

  +386 7 466 05 17
  vodnik@pmb.si
  Obišči spletno stran
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE

  Vas zanima več?

  Za vse dodatne informacije, rezervacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.

  Vaši podatki so pri nas varni.
  Sporočilo ni poslano. Prosimo, izpolnite vsa polja.