0

  Zbirka starin družine Rezelj

  Gre za družinsko zbirko, ki v muzeju razstavlja stare predmete, ki so jih ljudje nekoč uporabljali v gospodinjstvu ter kmetijska, vinogradniška, sadjarska in obrtniška orodja.

  Zbirka starin Travnikar

  Zbirko sestavljajo orodja in predmeti, ki so jih prebivalci tukajšnjih krajev uporabljali pri vsakdanjem delu. Sestavlja jo okoli 2000 različnih predmetov. 

  Zbirka majolik družine Babič

  Nekaj več kot 1500 raznolikih in zanimivih majolk priča o svoji priljubljenosti pri raznih narodih, saj so prispele v to zbirko skoraj z vsega sveta. Zbirko vam bo slikovito predstavila, opisala njihov izvor in posebnosti zbirateljica ter njihova lastnica.

  Banova domačija

  Na domačiji v Artičah si je mogoče ogledati obnovljeno hišo, gospodarsko poslopje, čebelnjak, koruznjak, zasajen sadovnjak s starimi sortami sadja in mlako. Je ena najstarejših domačij v vasi, ki je še ohranjena v prvotni obliki. Obnovljena ali pa na novo zgrajena je bila okoli leta 1780, nekatera hrastova bruna pa izvira celo iz leta 1450.
  Za skupine nad 15 oseb je možen voden ogled s pogostitvijo, po predhodnem dogovoru.

  Kovaški muzej Podgoršek

  Družinski muzej je urejen v nekdanji kovačiji, v kateri so nekje od 2. polovice 19. stoletja delovale tri generacije kovačev.