0

  Stalna etnografska zbirka Marije Sušnik

  Zbirka domuje na Bizeljskem v stari Filovi domačiji. Gre za stalno razstavo več kot 2.000 etnoloških predmetov iz vsakdanjega življenja različnih zgodovinskih obdobij v zadnjih stotih letih.

  Zbirka starin družine Rezelj

  Gre za družinsko zbirko, ki v muzeju razstavlja stare predmete, ki so jih ljudje nekoč uporabljali v gospodinjstvu ter kmetijska, vinogradniška, sadjarska in obrtniška orodja.

  Zbirka starin Travnikar

  Zbirko sestavljajo orodja in predmeti, ki so jih prebivalci tukajšnih krajev uporabljali pri vsakdanjem delu, in sicer kmetijsko orodje in predmeti, vinogradniško orodja in predmeti, mizarsko, kovaško, čevljarsko orodje in drugo.

  Zbirka majolik družine Babič

  Skoraj 1400 raznolikih in zanimivih jih priča o njihovi priljubljenosti pri raznih narodih, saj so prispele v to zbirko skoraj z vsega sveta. Zbirko vam bo predstavila njihova lastnica.

  Banova domačija

  Banova domačija se nahaja v severnem delu vasi Artiče in je od Brežic oddaljena približno 7 kilometrov. Je ena najstarejših domačij v vasi, ki je še ohranjena v prvotni obliki.

  Kovaški muzej Podgoršek

  Družinski muzej je urejen v nekdanji kovačiji, v kateri so nekje od 2. polovice 19. stoletja delovale tri generacije kovačev.
  Z vsakim opravljenim spletnim nakupom podpirate razvoj trajnostnih iniciativ v občini Brežice.