Nepozabna doživetja v neokrnjeni naravi.

Narava

Narava je Brežice in njihovo okolico obdarila z mnogimi lepotami. Zelena razgibana pokrajina je večinoma poraščena z gozdom, na prisojnih legah gričev v dveh bogatih vinorodnih okoliših pa uspeva vinska trta. K uživanju na svežem zraku vas vabijo številne pohodniške poti, raziskovanja željni pa lahko obiščete tudi jame, naravne parke in različne druge zanimivosti, o katerih boste z veseljem pripovedovali tudi, ko se vrnete domov.
Park Jovsi

Naravni park Jovsi

Jovsi so 460 ha veliko območje zamočvirjenih travnikov vzdolž reke Sotle med Kapelskimi goricami. Zavarovani so kot spomenik narave in območje Nature 2000. Zaradi naravnih danosti in ekstenzivnega kmetijstva so tu svoj življenjski prostor našle številne redke in ogrožene rastlinske in živalske vrste. V informacijski sobi v središču Kapel, kraja med Brežicami in Bizeljskim, lahko okoliško naravo spoznate z ogledom naravoslovnega filma, informativnih panojev in drugih animacij ter prisluhnete različnim tematskim predavanjem.
Kozjanski park in narava

Kozjanski park

Kozjanski park je eno najstarejših in največjih zavarovanih območij v državi. Sega v posavski, obsoteljski in kozjanski prostor. Zaznamujejo ga izjemna biotska raznolikost in številne dobre parkovne prakse, ki so razvojno trajnostno naravnane.
Sotočje Save in Krke

Sotočje Save in Krke

Vsak, ki v Brežice prihaja iz smeri avtoceste Ljubljana - Zagreb ali od drugod, iz smeri juga proti severu Brežic, ne more mimo največje naravne lepote Brežic, sotočja Krke in Save. Priljubljena točka, tako imenovana “Špica”, privablja na most mnogo ljubiteljev narave, fotografe, navduši pa tudi vsakega naključnega obiskovalca Brežic.
Mestni park

Brežiški mestni park

Le nekaj korakov stran od brežiškega gradu se nahaja čudovit kotiček za preživljanje najbolj vročih dni v poletju, brežiški mestni park. Poleti se tu lahko ohladite pod mogočnimi krošnjami dreves, jeseni naužijete čudovitih jesenskih barv, v zimskem času pa je park pravi kraj za uganjanje zimskih vragolij. V decembru je tu še posebej zanimivo, saj je park v okviru decembrskega dogajanja v mestu tudi praznično okrašen.
Najdebelejši hrast v Sloveniji

Najdebelejši hrast dob v Sloveniji

Pot do najdebelejšega hrasta v Sloveniji vas bo vodila le streljaj od mesta Brežice. Ko se boste popeljali čez dolgo ravnico, boste zavili levo in nekaj sto metrov naprej bo sledil čudovit pogled na pravi orjaški hrast.
Izvir Gabernice

Izvir Gabernice in jama Duplo

V votlini imenovani Duplo izvira potok Gabernica, ki priteče izpod hribovja Orlice. Vhod v votlino ni prehoden, saj vodo uporabljajo za vodooskrbo Bizeljskega.
Ptič čebelarja

Gnezdišče ptiča čebelarja

V peskokopu kremenčevega peska v Župjeku na Bizeljskem se je naselila ena najlepših obarvanih ptic − čebelar. Ime izvira iz načina prehrane, saj jé divje čebele in žuželke, ki jih z neverjetno spretnostjo lovi v zraku.
Vhod v ajdovsko jamo

Ajdovska jama

Ajdovska hiša ali Ajdovska jama, tudi Primožičeva jama se nahaja na zahodnem robu razloženega naselja Silovec pri Sromljah. Ogledate si jo lahko v okviru Sromeljske poti vina in sonca, na domači kmetiji, Silovec 20, pa vas ob obisku povabijo tudi na ogled kapelice in kleti.
© 2023 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU