Naravni park Jovsi

​Jovsi so 460 ha veliko območje zamočvirjenih travnikov vzdolž reke Sotle med Kapelskimi goricami. Zavarovani so kot spomenik narave in območje Nature 2000. Zaradi naravnih danosti in ekstenzivnega kmetijstva so tu svoj življenjski prostor našle številne redke ter ogrožene rastlinske in živalske vrste.

Naravni park JovsiNaravni park Jovsi
Jovsi so 460 ha veliko območje zamočvirjenih travnikov vzdolž reke Sotle med Kapelskimi goricami. Zavarovani so kot spomenik narave in območje Nature 2000. Zaradi naravnih danosti in ekstenzivnega kmetijstva so tu svoj življenjski prostor našle številne redke ter ogrožene rastlinske in živalske vrste. V informacijski sobi v središču Kapel, kraja med Brežicami in Bizeljskim, lahko okoliško naravo spoznate z ogledom naravoslovnega filma, informativnih panojev in drugih animacij ter prisluhnete različnim tematskim predavanjem.

Lahko se podate tudi na Koščevo pot, ki iz Kapel vodi do obrobja Jovsov. Z opazovanjem in s pomočjo informativnih tabel lahko spoznavate naravo. Na zaključku Koščeve poti je opazovalni stolp, ki je od januarja 2019 ponovno v uporabi. Raziskovalci po duši lahko z daljnogledi in teleskopi spremljate življenje živali.

V Kapelah je električna polnilnica za avtomobile.

Vas zanima več?

Za dodatne informacije vas prosimo, da nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.
© 2022 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU