Gostilna pension Les je pridobila okoljski / trajnostni znak Green key

Gostišče penison Les pridobilo okoljski/trajnosti znak Green key
Destinacija Čatež&Brežice je maja 2019 prejela srebrni znak Slovenia Green Destination. Poleg destinacij lahko trajnostni znak pridobijo tudi ponudniki gostinskih in namestitvenih obratov, ki gostom omogočajo, da z izbiro certificiranega ponudnika neposredno pripomorejo k varovanju okolja.

Veseli nas, da so v Gostilni pension Les že pred časom sprejeli odločitev, da svojo obstoječo zeleno politiko nadgradijo, jo formalno umestijo v svoje poslovanje ter preko mednarodnih standardov preverijo svoje trajnostno naravnano delovanje, in sicer na način, da izvedejo oziroma se preverijo skozi postopek certificiranja za pridobitev trajnostnega certifikata GREEN KEY/ZELENI KLJUČ – za gostinske obrate/namestitve. S pridobitvijo znaka Green Key, enega izmed v zeleni shemi slovenskega turizma priznanih mednarodno veljavnih trajnostnih ali okoljskih znakov ter podpisu ZELENE POLITIKE SLOVENSKEGA TURIZMA IN ZAVEZE ZA TRAJNOSTNO GASTRONOMIJO SLOVENIJE, bo Gostilna pension Les izpolnila tudi pogoje za pridobitev znaka Slovenia Green Cuisine/Accommodation, s čimer se bo na slovenskem, evropskem in globalnem trgu tudi formalno pozicionirala kot okolju in družbi prijazna restavracija/namestitev.

Gostišče penison Les pridobilo okoljski/trajnosti znak Green key
Kaj sploh pomeni certifikat Zeleni ključ? To je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Ta prestižni okoljski znak pomeni zavezanost podjetij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo FEE. Okoljski znak Zeleni ključ zagotavlja vsem gostom, da z izbiro certificiranega turističnega obrata, neposredno pripomorejo k varovanju okolja. Obrati vzdržujejo visoke okoljske standarde s pomočjo stroge dokumentacije in pogostih kontrolnih pregledov.
 
Program Zeleni ključ velik poudarek namenja obveščanju in vključevanju obiskovalcev v trajnostne in okolju prijaznejše ukrepe, ki jih v obratih izvajajo. Zagotavlja, da je osebje v obratih dobro obveščeno in primerno usposobljeno na področju okolju prijaznih in trajnostnih praks, nenehno išče nove trajnostne načine poslovanja in uporabe tehnologije, z namenom, da bi se z zmanjšanjem porabe virov in količine odpadkov zmanjšali vplivi na okolje ter stroške poslovanja. Ker so gostje vedno bolj ozaveščeni glede okoljske problematike, postajajo pozitivne okoljske poverilnice vedno bolj pomembne, ko izbirajo primeren obrat za preživljanje svojega prostega časa ali za poslovno druženje. 

Zeleni ključ simbolizira zavezanost okolju in trajnostnemu razvoju, ki je za potencialne goste izredno privlačna. Pridobitev okoljskega znaka Zeleni ključ, pomeni za obrat tudi dodatni način promocije, saj obrat potencialnim gostom s pridobitvijo omenjenega znaka sporoča, da izpolnjuje stroge okoljske kriterije ter aktivno, celostno in sistematično izboljšuje svojo trajnostno naravnano poslovanje.

 
Kriteriji za restavracije/namestitve, po katerih je bil obrat ocenjen in certificiran, pokrivajo 13 področij, in sicer:
(1) OKOLJSKO UPRAVLJANJE,
(2) VKLJUČENOST OSEBJA,
(3) INFORMIRANJE GOSTOV,
(4) VODA,
(5) PRANJE IN ČIŠČENJE,
(6) ODPADKI,
(7) ENERGIJA,
(8) HRANA IN PIJAČA,
(9) NOTRANJE OKOLJE,
(10) ZELENE POVRŠINE,
(11) KORPORATIVNA DRUŽBENA ODGOVORNOST,
(12) AKTIVNOSTI V NARAVI in
(13) ADMINISTRACIJA.

V okviru področja OKOLJSKO UPRAVLJANJE so v obratu med drugim dokazali aktivno obojestransko sodelovanje z lokalno skupnostjo. To sodelovanje je obenem predpogoj za umestitev lokalnih skupnosti ter turističnih ponudnikov v sistem Zelene sheme slovenskega turizma, ki je nacionalni program in certifikacijska shema pod krovno znamko SLOVENIA GREEN. Shema združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, destinacijam in ponudnikom ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja, skozi znamko Slovenia Green to zeleno delovanje tudi promovira. Dokazali so tudi aktivno sodelovanje in spodbujanje deležnikov ter odgovornost, da zeleno politiko širijo mednje ter na ta način postajajo ambasadorji zelene politike.
 
Verjamemo, da bomo skupaj z okoljsko osveščenimi ponudniki na področju trajnostnega razvoja okolja in družbe uspešno soustvarjali ZELENO ZGODBO TRAJNOSTNEGA TURIZMA v naši destinaciji.
Gostišče penison Les pridobilo okoljski/trajnosti znak Green key
NAZAJ
© 2023 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU