Pandemija Covid-19 ima velik družbeni in gospodarski vpliv, prizadeta so tako razvita gospodarstva kot tista v razvoju. Ponovni zagon turizma bo pripomogel k hitremu okrevanju in rasti, pri čemer je bistven vključujoč razvoj, ki bo pravičen do vseh. Temu je posvečena osrednja tema letošnjega svetovnega dneva turizma, ki ga praznujemo danes, 27. septembra.

Obeležili smo ga tudi v Brežicah, in sicer z novinarsko konferenco, kjer smo predstavili rezultate in nekaj ključnih usmeritev za delo v prihodnje ter vodenim ogledom mesta, ki se bo zgodil danes ob 17. uri. Pred Mestno hišo Brežice smo postavili stojnico, kjer sta o zeleni shemi osveščali zelena koordinatorica Ana Ponikvar in vodja hostla Brežice, Alja Kovačič, ki je v tem letu pridobila zeleni znak HI – Q & S.

OB SVETOVNEM DNEVU TURIZMA v destinaciji Brežice in Čatež - Turizem za vključujočo rast


Povzetek konference ob SVETOVNEM DNEVU TURIZMA:

V primerjavi z lanskim letom (poletna sezona) beležimo 15% povečanje prenočitev (l.2021 249.981 oseb), in 5% več prenočitev kot leta 2019. Sicer je epidemija več kot obrnila razmerje domačih in tujih gostov. Pred epidemijo je bilo v destinaciji približno 65% tujih gostov, v letošnji sezoni zgolj 28%.

Večinoma so destinacijo Čatež in Brežice obiskali domači gostje, ki raziskujejo in želijo aktivno preživljati dopust. Gostom smo dodatno nudili: 24h dežurno telefonsko linijo, brezplačne karte za ogled PMB, vodenja po mestu z obiskom gradu Brežice, vodenja na sv. Vid, dogodke v Mestnem parku, itd.

Pandemija Covid – 19 je izpostavila priložnost manjših destinacij, da s personalizirano ponudbo privabljamo vse zahtevnejše goste.
Trije ponudniki so pridobili trajnostni znak:
Green Key: Debeluh Brežice ter Gostilna Pension LES,
HI – Q & S: Mc Hostel Brežice.


Novost v brežiški ponudbi je digitalna grajska sobana sedmih gradov Posavja, ki je na voljo v Termah Čatež in se ponuja na ogled vsebine vse dni v tednu, brezplačno. Digitalizirane vsebine kulturne dediščine gradov so prezentirane na atraktiven način preko 3D modelov, 360-stopinjskih posnetkov in videa s 3D modeli in prikazi ponudb vključenih gradov. 

OB SVETOVNEM DNEVU TURIZMA v destinaciji Brežice in Čatež - Turizem za vključujočo rast


Veselimo se tudi prihajajočih projektov:

Obnova Vodovodni stolp, Brežice z novo podobo in vsebino, razgledne ploščadi na Sv. Vid Čatež, kolesarske poti relacija Dobova, Krška vas.

Projekte, ki spodbujajo outdoor aktivnosti in trajnost, kot npr. legalizacija kolesarske turno kolesarske poti na območju Cirnika, nabavo gorskih e.koles, s čimer bomo lahko z organiziranimi aktivnostmi / dogodki promovirali mestu oddaljene (vinorodne) okoliše ter prispevali k trajnostni mobilnosti.

V bodoče bomo delali na projektih, ki v srcu nosijo personalizirana in butična doživetja ter so zelenega značaja, kar se za trajnostno destinacijo, kot je Discover Čatež&Brežice tudi spodobi.
NAZAJ
© 2023 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU