Posavski muzej Brežice predstavljen na Google Arts & Culture

 
Google Arts & Culture in Slovenska turistična organizacija sta 3. decembra 2021, na Ta veseli dan kulture, predstavila posebne zgodbe – zgodbe iz Slovenije, podpisane z ljubeznijo. 
 
Posavski muzej Brežice predstavljen na  Google Arts & Coulture

Kot plod sodelovanja med Google Arts & Culture in Slovensko turistično organizacijo je na spletni strani g.co/travelslovenia zdaj na voljo spletni vpogled v bogato slovensko naravno in kulturno dediščino, in sicer v slovenskem ter angleškem jeziku. Edinstvene obrti, dih jemajoči razgledi in predani ljudje so predstavljeni tudi v kratkem filmu.
 
Posavski muzej Brežice predstavljen na  Google Arts & Coulture

Google Arts & Culture je neprofitna pobuda, katere poslanstvo je omogočiti dostop do umetnosti in kulture. Google Arts & Culture ponuja zaklade, zgodbe in znanje več kot 2.000 kulturnih ustanov iz 80 držav.
V odmevnem projektu je sodeloval tudi Posavski muzej Brežice, ki je v digitalni zbirki “Zgodbe iz Slovenije” predstavil poslikave Viteške dvorane. Poslikave štirih elementov v Viteški dvorani so namreč izjemen spomenik kulturne dediščine, ki predstavljajo tudi lepoto narave. Digitalna zbirka “Zgodbe iz Slovenije” namreč prikazuje naravne lepote dežele, njeno zgodovinsko dediščino, mite in legende ter zgodbe ljudi. Gre za eno najobsežnejših tovrstnih zbirk doslej in je posebej posvečena neotipljivi dediščini Slovenije. Vsebuje več kot 60 zgodb in virtualnih ogledov ter več kot 1.200 fotografij, umetnin in fresk in pravljic.

Projekt je na pot slavnostno pospremil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Slavnostne predstavitve projekta se je udeležila tudi direktorica Posavskega muzeja Brežice, Alenka Černelič Krošelj.
 
Posavski muzej Brežice predstavljen na  Google Arts & Coulture
 
 
Vir: Posavski muzej Brežice, Grayling d.o.o.
NAZAJ
© 2022 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU