Železni most znova odprt

V soboto 16. oktobra je potekala uradna otvoritev železnega mostu čež Savo in Krko, ki je privabila množico ljudi.

Železni most znova odprt


Program prireditve so soustvarjali članice in člani Pihalnega orkestra Kapele in Gasilskega pihalnega orkestra Loče ter mažoretke iz ŠKD Mažoretke Dobova, prireditev je povezovala Anja Urek.

Železni most znova odprt


Hkrati je na ploščadi pri HE Brežice na stojnicah potekala predstavitev turističnih društev iz brežiške občine in tekmovanje v kuhanju najboljšega županovega golaža. Komisija v sestavi Alison Teodorovič, Roman Baškovič in Jože Prah je ocenjevala najlepše urejeno stojnico in najboljši županov golaž. Najboljši županov golaž so letos skuhali v TD Sromlje, nagrada za najlepše urejeno stojnico pa je prejelo TD Velike Malence.

Železni most znova odprt


Most je bil od izgradnje l. 1906 obnovljen v letu 1937, v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja in nazadnje l. 1996. Zdržal je do začetka poletja 2016, ko je bil most dostopen le za pešce in kolesarje, konec novembra 2016 pa je Občina Brežice izdala popolno zaporo mostu čez Savo in Krko. Med strokovnim pregledom je bilo namreč ugotovljeno, da je most potreben temeljite obnove, saj je spodnji del mostu čez Savo prizadela močna korozija in ogrozila njegovo trdnost ter nosilnost.

Železni most znova odprt


Sanacija železnega mostu čez Savo v dolžini 114 m je trajala dve leti, od 2018 do 2019, ker je bila investicija pogojena z več različnimi dejavniki, od vodostaja reke Save do vremenskih razmer, prestavitev infrastrukture vezane na most in podobno. 
 Podrobneje lahko preberete na naslednji povezavi:
 https://www.mojaobcina.si/brezice/novice/obcinske/uradna-predaja-obnovljenega-zeleznega-mostu-privabila-stevilne-obiskovalce.html?MLS47d4f6349ef4aa8996a478784e0f5709&fbclid=IwAR1ASEyBenNNLrFpdFifdbSsG2tJD8VgA1HVSKAzy7RCDCpjNoDSZTVLTZg
 
NAZAJ
© 2021 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU