Zeleni svet ob sotočju Save in Krke.

Odkrij sotočje različnih svetov

Destinacija Čatež in Brežice leži na tektonski prelomnici ter je izjemno bogata s termalnimi izviri. Moč zdravilne naravne termalne vode lahko izkusite v največjem termalnem kompleksu v državi, v Termah Čatež, ali v najmlajših termah v državi, v Termah Paradiso.

Odkrijte naravna kopališča ob reki Krki, preizkusite se v spustu s supom, kajakom ali kanujem in se odpravite na potep po gričevjih, kamor vas vodijo kolesarske in pohodniške poti ter označena Brežiška planinska pot.

Potep po gričevjih destinacije naj bo gastronomsko doživetje! Okusite domače dobrote in odlično vino v eni od domačij ali vinotočev ob Podgorjanski ali ob Bizeljsko – sremiški vinski cesti, kjer za edinstveno doživetje poskrbijo vodeni izleti po znamenitih bizeljskih repnicah. Ob obisku destinacije ne izpustite obiska zibelke cvička - Gadove peči, kjer vas domačini pričakujejo v dežurnih zidanicah.

Ob obisku številnih cerkva, gradov, zgodovinskih hiš, muzejev in drugih posebnosti v občini Brežice občutite pečat preteklosti, ki vas popolnoma prevzel. 

Ob obisku destinacije priporočamo najem izkušenih lokalnih vodnikov tako za individualne goste kot za skupine, saj domačini najbolje poznajo zgodbe preteklih dni.
© 2023 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU