Po poti kozjanskih borcev

Dolžina poti: 28,5 km
Čas trajanja: 10 h
Začetna točka: Artiče

Pot se začenja v kraju Artiče, kontrolni žig je v hiši Anice Hode, hišna št. 21. Iz Artič gremo skozi Sromlje in dalje med vinogradi do hrama na Lastinah, kjer je spominska plošča NOB. Od hrama krenemo po isti poti nazaj. Na križišču zavijemo desno in že smo pri domačiji Kostanjšek, kjer je drugi kontrolni žig. Pot nadaljujemo proti Silovcu in se vzponemo na Drenovec. Ko dosežemo greben, se začnemo spuščati proti severu v dolino Rokavce do Preskarjevega mlina, kjer je tretji kontrolni žig.

Vse do zaselka Dobrava hodimo po cesti, tam pa zavijemo na desno in po približno 100 m pridemo v gozd, nato se rahlo spuščamo vse do makadamske ceste, kjer zavijemo na desno in po približno 5 minutah na levo. Kmalu cesto zapustimo in se začnemo po travniku vzpenjati proti Pečicam. Kontrolni žig je pri Mimici Germšek, Pečice št. 35.

Pot nadaljujemo po asfaltni cesti proti vzhodu. Spustimo se do potoka Močnik, ki ga prekoračimo in se začnemo vzpenjati proti Osredku. Na makadamski cesti, ki pelje do gradu Podsreda, se naša pot pridruži ZPP. V vasi Osredek ZPP zavije na levo, mi pa gremo po cesti naprej. Žig poti je v hiši Slavka šulca na koncu vasi.

Dalje poteka pot sprva po makedamski cesti, nato po asfaltni. Kmalu nas markacija usmeri levo v gozd. Hodimo pod Velikim špičkom mimo stare lovske koče in spomenika tragično preminulemu lovcu. Po izstopu iz gozda krenemo na desno po asfaltni cesti mimo rojstne hiše Maksa Pleteršnika v Pišecah. Žig poti je v bifeju Verstovšek nasproti starega mlina.

Po asfaltni cesti nadaljujemo v smeri Bizeljsko in po približno 1 km zavijemo na levo v Zgornje Podgorje, se spustimo v vas Banovec in se povzpnemo med vinogradi do Sv. Vida. Žig poti je v hiši pod cerkvijo - Boršt št. 14. Po markirani poti se med vinogradi spustimo do asfaltne ceste in po njej smo v 30 miniutah na Bizeljskem.

Podrobneje:

Dolžina poti: 28,5 km
Čas trajanja: 10 ur
Začetna točka: Artiče

Vas zanima več?

Za dodatne informacije vas prosimo, da nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.
© 2023 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU