0

  Artiška sadjarska pot

  Dolžina poti: 9 km
  Čas trajanja: 3 do 4 ure
  Začetna točka: Banova domačija


  Hoja po Artiški sadjarski pešpoti je prijetna v vseh letnih časih. Pot ni zahtevna, zato je primerna tako za mlade, malo starejše in družine z otroki. Sprehodite se skozi gozdove, preko travnikov, in nadaljujte med čudovitimi nasadi jablan, breskev, hrušk, tudi češenj, višenj, jagod. Ti še posebej očarajo spomladi, ko je drevje v bujnem cvetenju, in jeseni, ko so drevesa obložena s sočnimi in slastnimi plodovi.

  Zagotovo se boste ustavili na kateri od sadjarskih kmetij, saj vas pot vodi skozi njihova dvorišča. Na Bogovičevi, Krošljevi, Molanovi, Goriškovi, Jelčičevi, Cerjakovi, Rožmanovi, Kovačičevi in Lupšinovi kmetiji ali pa pri Osnovni šoli Artiče, vas bodo prijazno sprejeli, po predhodnem naročilu pripravili okrepčilo, kupili pa boste lahko sezonsko sadje in izdelke iz le-tega. Na Deržaničevi kmetiji v Arnovem selu pa poleg sadja nudijo tudi beluše, v Dečnem selu na Grahek-Hribarjevi kmetiji suho sadje, Černeličeva kmetija pa je znana po ekološki pridelavi jagod in zelenjave.

  Pohod zaključite na muzejsko urejeni Banovi domačiji, kjer v s slamo kritih poslopjih oživijo spomini na stara kmečka opravila in težko življenje v ne tako daljni preteklosti. Vodene pohode izvaja Turistično društvo Artiče.

  Kontakt:
  Turistično društvo Artiče
  Artiče 39
  8253 Artiče
  T: 031 770 901
  E: turisticno.drustvo.artice@gmail.com


   
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE

  Vas zanima več?

  Za vse dodatne informacije, rezervacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.

  Vaši podatki so pri nas varni.
  Sporočilo ni poslano. Prosimo, izpolnite vsa polja.