0

  Brežiška planinska pot

  Dolžina poti: 18 km
  Čas trajanja: 4 do 6 ur
  Začetna točka: Gostilna in pension Les


  Izhodišče Brežiške planinske poti je na Čatežu ob Savi, kjer dobite dnevnik planinske poti in kontrolni žig. Pot najprej vodi proti Šentvidu (mimo cerkve sv. Jurija in parkirišča nad bencinskim servisom), kjer ob sledenju markacij po cca 30. minutah prispemo do razcepa in se povzpnemo levo do razgledne točke pri cerkvici sv. Vida. Uživamo v pogledu na mesto Brežice, ter bližnjo in daljno okolico (Krško-brežiško polje, pobočja Orlice in Bohorja, vrhove hrvaškega Zagorja).
   
  Po razgledu in počitku se vrnemo do razcepa in nadaljujemo levo po gozdni poti mimo prvih vinogradov in naprej po makadamski poti do Sobenje vasi. Sredi naselja nas markacija in puščica na betonski škarpi usmerita proti jugovzhodu do smerne table za Veliki Cirnik. Sledimo dobro markirani gozdni kolovozni poti, ki nas pripelje do križišča Veliki Cirnik – Mali Cirnik.

  Nadaljujemo po gozdni poti proti vrhu mimo lovske staje do razcepa Veliki Cirnik – Stojdraga. Na vrhu (Veliki Cirnik 621 n.m.v.)  nas razveselijo klopi z mizami ob bivaku »Pri veseli Mici«, kjer svoj prihod potrdimo v vpisni knjigi in s kontrolnim žigom.

  Ko se po počitku vračamo iz vrha navzdol, se spustimo mimo lovske koče do vasi Globočice. Pot nazaj nadaljujemo skozi Mrzlavo vas do njive in se čez gozd spustimo v dolino do izhodiščne točke. Pot je označena.
   
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE

  Vas zanima več?

  Za vse dodatne informacije, rezervacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.

  Vaši podatki so pri nas varni.
  Sporočilo ni poslano. Prosimo, izpolnite vsa polja.