0

  Čateževa energijska pot

  Dolžina poti: 8,9 km
  Čas trajanja: do 3 ure
  Začetna točka: TIC Čatež ob Savi


  Čateževa energijska pešpot vas iz Term Čatež po nasipu ob reki Savi pelje do vasi Čatež ob Savi. V vasi Čatež pot prečka križišče pri gostilni Budič in se pod nadvozom avtoceste nadaljuje po delu Rimske ceste do gostilne Les v središču vasi. Na koncu vasi prečka travnik in vas nato s pomočjo oznak vodi po bukovem gozdu, v katerem boste že v začetku maja opazili vrsto zanimivih rož, med njimi konopnice, čemaž, belo lakoto in rjavo-rdečo krvomočnico.

  Pot je dokaj položna, primerna za večino pohodnikov in za izvajanje nordijske hoje. Na najvišji točki vzpona po Šentviški gori stoji cerkvica Sv. Vida, kjer se razprostre zelo lep razgled na celotno Krško-Brežiško polje. Nadaljujemo po markirani poti, ki se spušča naprej po gozdu, kjer na njegovem robu že opazimo Terme Čatež. Nato nadaljujemo pot po »babjih štengah« proti vasi Čatež, kjer nas asfaltna pot zopet vodi proti izhodišču.

  Ob poti nas spremljajo energetski vrtinci, ki delujejo na nas blagodejno, če smo sproščeni, pravilno dihamo, meditiramo, če smo svobodni in se zavedamo, da bivamo - tukaj in sedaj.

  Kontakt:
  Zavod za pojdetništvo, turizem in mladino Brežice
  enota TIC Čatež ob Savi
  Topliška cesta 35, 8251 Čatež ob Savi
  tel.: + 386 (0)7 62 070 35 in + 386 (0)64 130 082
  e-pošta: info@discoverbrezice.com

  Oglejte si Šentvid še iz zraka!
  Vir: Slovenija iz zraka
   
  info@discoverbrezice.com
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE

  Vas zanima več?

  Za vse dodatne informacije, rezervacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.

  Vaši podatki so pri nas varni.
  Sporočilo ni poslano. Prosimo, izpolnite vsa polja.