Pot med klopmi ljubezni

Dolžina poti: 8,5 km
Čas hoje: 1,5 h
Začetna točka: Ulica stare pravde 1, Brežice.

Pot med klopcama ljubezniPot med klopcama ljubezniPot med klopcama ljubezniPot med klopcama ljubezniPot med klopcama ljubezniPot med klopcama ljubezniPot med klopcama ljubezniPot med klopcama ljubezniPot med klopcama ljubezniPot med klopcama ljubezniPot med klopcama ljubezni

 

Pot treh src, pot prijateljstva ali pot ljubezni. Poimenujemo jo lahko kakor želimo, morda tudi po tem, kaj se nam bo na poti najbolj vtisnilo v spomin. Pot med klopcama smo trasirali, da vas spomnimo na čas za odmor, saj boste tako pripomogli, da boste živeli bolj zdravo in uravnoteženo.

Pot med klopcama ljubezni pelje mimo gradu Brežice do železnega mostu čez Savo in Krko. Na poti bomo opazili totem kolnarji – lovilci in nabiralci savskega premoga, ki nas opozarja na zgodovinski pomen reke za lokalno gospodarstvo. »Stari železni most« je trenutno v prenovi, zato naredimo »obvoz« po nasipu, od koder je lep razgled na južni del mesta, kot tudi na Šentviško goro, ki se razprostira na naši desni. Na poti opazimo table trofejnega revirja na odseku od »Starega mosta« do »Novega mosta« in ljubitelje ribičije vabimo, da se na območje vrnete ob naslednji priložnosti. Pot nadaljujemo po mostu, ki je trenutno edini čez Savo v občini Brežice. Približno na polovici mostu imamo priložnost videti in fotografirati sotočje Krke in Save. Sotočje se v občini identificira tudi na drugih področjih, saj se lokalci radi pohvalimo, da živimo v kraju, kjer se stekajo in prepletajo različni, bogati svetovi. Na križišču gremo naravnost, v vas Čatež ob Savi, kjer mimo župnijske cerkve sv. Jurija nadaljujemo pot na sv. Vid​. Lahko sledimo oznakam Čateževe energijske poti ali katere druge trasirane poti: https://www.discoverbrezice.com/interaktivni-zemljevid-brezic. V začetku vzpona priporočamo postanek pri drevesu, kjer simbolno, z vrvico, ki naj bo ekološke izdelave, na korenini pustimo vse naše tegobe, skrbi in probleme. Čas je za nas!

Gozdovi so več kot le zatočišče pred stresnim tempom. So pravi balzam za našo dušo, telo in um. Trasa nas deloma po energijski poti vodi do klopce ljubezni na sv. Vidu, ki je ravno prav skrita. Priporočamo postanek. V zimskim mesecih se nam pričara čudovit razgled na Savske brzice, Terme Čatež in vzhodni del mesta. Priporočamo, da pot nadaljujete do Cerkve sv. Vida, ob kateri je postavljen tudi veliki stol s prav posebnim izklesanim srcem. Namreč, ker marsikdo ne opazi, da nas Vodovodni stolp pozdravlja z osmimi srci in da dejansko za tem stoji zgodba, se nam je zdelo ustrezno, da na ta način prezentiramo simbol Brežic. 8 stolov je postavljenih na lokacijah s pogledom na turistično prepoznane simbole občine. Pot v dolino nadaljujemo po t.i. strmi poti. Na poti srečamo drevesni štor, ki je priljubljen naravni rekreacijski element lokalcev. Poskusite, sklece pod krošnjami so posebna dogodivščina. 

Pot je dokaj položna, primerna za večino pohodnikov in za izvajanje nordijske hoje. Ob poti nas spremljajo energetski vrtinci, ki na nas delujejo blagodejno, če smo sproščeni, pravilno dihamo, meditiramo, če smo svobodni in se zavedamo, da bivamo tukaj in zdaj.

Podrobneje: 

Dolžina poti: 8,5 km.
Čas hoje: 1,5 h.
Začetna točka: Ulica stare pravde 1, Brežice.

Vas zanima več?

Za dodatne informacije vas prosimo, da nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.
© 2022 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU