Idealno izhodišče za raziskovanje Brežic in okolice.

PZA Brežice

PZA Brežice - driveTO - Google Maps,  vključuje 4 asfaltirana parkiran mesta za avtodome, omogočen je priklop na elektriko, vodo, izpust odpadne vode in fekalij. Ob postajališču so postavljene tudi mize in klopi ter manjše otroško igrišče. PZA Brežice je lociran na odlični lokaciji, saj omogoča različna izhodišča:
  • Termalni vrelci za vse skupine ljudi: občina Brežice leži na tektonski prelomnici in je izjemno bogata z izviri termalne vode, ki so jo pred več kot 200 leti odkrili ob obali reke Save. Moč naravne termalne vode je bila kmalu prepoznana kot zdravilna. Postopoma se je pričel razvoj Term Čatež, pionirja zdraviliškega turizma Slovenije, ki je danes največji termalni kompleks v državi ter eno izmed najbolj prepoznavnih evropskih termalnih središč. Nad termalnimi vrelci v Dobovi je zrasel tudi najmlajši termalni kompleks v Sloveniji – Terme Paradiso.
  • Staro mestno jedro: 5-8 minut počasne hoje, kjer lahko obiščete grad Brežice in znamenito Viteško dvorano
  • Kolesarjenje: odlično izhodišče za ljubitelje kolesarjenja
  • Pohodništvo: prepričani smo, da boste našli nekaj za svoje dušo tudi ljubitelji pohodništva
Vsi avtodomarji vabljeni, da nas obiščete in poskrbite za dodatne in nepozabne avanture v Brežicah.

 

PZA Brežice cenik

Cena za 1.1 - 31.12
Camper stop max 2 nočitvi gratis
Elektrika po porabi za 1 kWh 0,50 €
Voda - cena za 10l 0,10 €

PZA Brežice 360 pogled

Popolno izhodišče tudi za daljše izlete

Popolno izhodišče tudi za daljše izlete

Brežice imajo odlično tranzitno lego neposredno ob avtocesti, zato so idealno postajališče tudi, če se odpravljate naprej proti Zagrebu ali Dalmaciji ter seveda v obratni smeri kot postanek na poti proti Ljubljani in naprej.
 
Brežice so torej idealna izbira za vse, ki si želite v Posavju preživeti daljši oddih ali pa se zgolj ustaviti za dan ali dva ter uživati v športnih aktivnostih v naravi, gastronomskih doživetjih in idili ter gostoljubnosti majhnega mesta z velikim srcem.
 
Aktivno preživljanje prostega časaAktivno preživljanje prostega časaAktivno preživljanje prostega časaAktivno preživljanje prostega časa

Aktivno preživljanje prostega časa

Ob odločitvi za postanek z avtodomom v Brežicah vam zagotovo ne bo dolgčas, saj vas v bližini postajališča za avtodome čaka kar nekaj možnosti aktivnega preživljanja prostega časa. Neposredno zraven je sodobno urejen skate park, kjer se lahko prepustite adrenalinskim doživetjem. Za sproščujoč sprehod lahko zavijete na nasip ob akumulacijskem jezeru Hidroelektrarne Brežice, ki vas popelje ob jezeru in nudi čudovite razglede na okoliško gričevje ter Vrbino na drugi strani, kamor lahko zavijete in se sprehodite po makadamskih poteh skozi neokrnjen gozd. Poti lahko raziščete tudi s kolesom.
 
Če se odpravite proti mestnemu jedru, vas najprej pričaka čudovito urejen brežiški park, kjer najdete zavetje pred poletno vročino, uživate v slikovitih barvah jeseni in pomladi ali pa doživite pravo zimsko idilo. Osvežite se lahko na čudoviti terasi MC kluba. Če potujete z otroki, se lahko poigrajo na igralih v parku ali preizkusijo fitnes na prostem.
 
Le nekaj sto metrov naprej vas pričaka grad Brežice, kjer ne zamudite ogleda izjemne in čudovite Viteške dvorane. Sprehodite se tudi skozi staro mestno jedro Brežic in se ustavite na osvežujočem sladoledu, frozen jogurtu, pici ali napitkih v kateri izmed mestnih kavarn.
Izkoristite aktivnosti ob in na vodi

Izkoristite aktivnosti ob in na vodi

Bližnje akumulacijsko jezero nudi ogromno možnosti za športne aktivnosti, prav tako pa je ob reki Krki Beach bar Tochka, kjer je urejena plaža za kopanje v Krki. Lahko si tudi izposodite SUP-desko ali kajak oziroma kanu, trenirate v fitnesu na prostem ali pa preživite čudovit dan na enem izmed urejenih piknik prostorov.
 
Navdušenci nad pohodništvom lahko obiščete tudi bližnjo Šentviško goro s cerkvijo, ki se dviga nad Brežicami ter ponudi čudovite razglede na bližnjo in daljno okolico. Ob poti skozi gozd se lahko ustavite tudi na označenih energijskih točkah, ki so del Čateževe energijske pešpoti.
Le nekaj minut do welness ponudbe in kopanjaLe nekaj minut do welness ponudbe in kopanjaLe nekaj minut do welness ponudbe in kopanjaLe nekaj minut do welness ponudbe in kopanja

Le nekaj minut do welness ponudbe in kopanja

Slabih deset minut vožnje od postajališča za avtodome se nahajajo tudi Terme Čatež ali Terme Paradiso v smeri Dobove, kjer lahko izkoristite kopanje v bazenih ali uživate v bogati wellness ponudbi in drugih aktivnostih. Preživite dan v katerem od termalnih kompleksov, ki so idealna rešitev tudi ob deževnih dneh.

 
Doživite gastronomske BrežiceDoživite gastronomske BrežiceDoživite gastronomske BrežiceDoživite gastronomske Brežice

Doživite gastronomske Brežice

V Brežicah in bližnji okolici je ogromno priložnosti za gastronomska doživetja. V mestu lahko obiščete katero izmed picerij, tradicionalno restavracijo in pub Splavar ali Ošterijo Debeluh, ki je del priznanega združenja restavracij JRE (Jeunes Restaurateurs). Tudi potep po gričevjih okoli Brežic je edinstveno gastronomsko doživetje, saj se po njih vijeta Podgorjanska in Bizeljsko–sremiška vinska cesta. Tu vas odprtih rok pričakajo domačije in vinotoči, kjer se lahko okrepčate z domačimi dobrotami ter odličnim vinom.
Prenočite v Brežicah brezplačno

Prenočite v Brežicah brezplačno

Postajališče za avtodome v Brežicah vključuje štiri asfaltirana parkirna mesta za avtodome, kjer sta omogočena priklop na elektriko in vodo ter izpust odpadne vode in fekalij. Nočitev je brezplačna, po ceniku se obračunata le elektrika in poraba vode. Zraven postajališča so postavljene tudi mize in klopi, kjer lahko ob lepem vremenu uživate v zajtrku, klepetu in kavici ali kosilu.
 
© 2021 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU