0
  splavar_5

  Restavracije, gostilne, picerije, takeaway

  V brežiških restavracijah in pizzerijah vedno diši – po lokalnem in domačem. Vaše brbončice bodo razvajali slastni okusi, bogati meniji pa bodo poskrbeli, da bo prav vsak našel nekaj zase. Namig: nikar ne pozabite na hišne specialitete.

  Gostilna pension Les

  Gostilna pension Les je v središču vasice Čatež ob Savi, 2 kilometra od starega mestnega jedra Brežic in prav toliko od Term Čatež.

  Huda.

  Picerija Huda je udoben lokal v starem mestnem jedru v neposredni bližini brežiškega gradu. Nahaja se na glavni ulici, v starem mestnem jedru Brežic.

  Pivnica - Reset Brewery

  12 pip, iz katerih teče vedno sveže pivo, natočeno v brezhibno čist kozarec s strani strokovnega kadra za točilnim pultom. Sanje vsakega pravega pivca piva! Temu dodajo še vrhunsko pub hrano in pričarajo pravo doživetje!

  Gostilna Grill Brežice

  Gostilna Grill Brežice ponuja specialitete z žara, pečene na naravnem lesnem oglju, kar daje jedem odličen in prepoznaven okus. Na voljo so vse vrste mesnih jedi z žara, prilog za žar, zelenjavnih jedi z žara, okusnih pic, solat in sladic.

  Ošterija Debeluh

  Ošterija Debeluh je prejemnik prestižne nagrade JRE za kulinarične dosežke.

  Green Bean - veganski takeaway bistro

  Prvi živalim in okolju prijazen veganski bistro s hrano za s sabo v Posavju je v centru Brežic.

  Gostilna in picerija Valentina

  Ob prečkanju slovensko - hrvaške meje v Dobovi na skrajnem jugovzhodnem delu Slovenije popotnike najprej prijazno pozdravi Gostilna in picerija Valentina. 

  Splavar

  Restavracija, slaščičarna in hotel Splavar že vrsto let popotnikom in gurmanom zagotavlja gostoljublje sredi starega mestnega jedra Brežic. Prvi lačni želodci na poti mimo Brežic pa vse do črnega morja so bili splavarji, po katerih je hiša dobila tudi ime. Filozofija hiše pa je še danes ista: zadovoljstvo!

  Gostilna in prenočišča Kocjan

  Gostilna Kocjan je v Stari vasi na Bizeljskem, od Brežic oddaljena 15 kilometrov. Gostilna je zelo znana po odlični domači hrani, prijazni postrežbi ter prijetnem vzdušju, ki spravi v dobro voljo vsakogar.

  Gostilna Šekoranja

  Gostilna leži v središču Bizeljskega. Izbrana je med 40 stoletnimi gostilnami in omenjena v knjigi Izbrane gostilne in restavracije etnologa dr. Janeza Bogataja.

  Gostilna Racman

  Njihova kulinarika temelji na pristni domači hrani s pridihom sedanjosti. Ponujajo sezonsko obarvane in ribje jedi, jedi po naročilu ter štiri vrste pripravljenih obrokov. 

  Restavracija Štefanič

  Restavracija Štefanič je pri vhodu v Brežice in je od Term Čatež oddaljena le 2 kilometra. Ponujajo tople malice, dnevna kosila, pice, jedi z žara, ribje in mehiške jedi, jedi po naročilu ter sladice.

  Stara gostilna Krulc

  Gostilna Krulc je najstarejša gostilna v Posavju, saj obstaja od leta 1529. Po ustnem izročilu naj bi v tej gostilni obedoval tudi Matija Gubec, vodja slovensko-hrvaškega kmečkega upora.

  Gostilna Cetin

  Gostilna se nahaja v vasi Mostec, le streljaj od Term Čatež, od tam se lahko do gostilne odpravite kar z brodom, ki vas po Savi prepelje na drugo stran.

  Gostilna in pizzeria Santa Lucija

  Nekoč lekarna, danes pa Gostilna in pizzerija Santa Lucija je v samem mestnem središču Brežic. Po želji vam pripravijo tudi slavnostno kosilo in večerjo za različne priložnosti.

  Gostilna in pizzerija Italia

  Gostilna in pizzeria Italia vas pričaka tik ob vstopu v Brežice, le 2 kilometra stran od Term Čatež. Postregli vam bodo na prostorni zunanji terasi ali v prijetnem notranjem ambientu, ki skupaj sprejmeta 100 ljudi.

  Pizzeria in pivnica Point

  Ponujajo pestro ponudbo pic po lastni izbiri iz krušne peči in jedi z žara. Imajo tudi žar na oglju, LCHF-pice in LCHF-ponudbo (low-carb, high-fat - malo ogljikovih hidratov, veliko maščob).
   

  Gostilna ob sotočju in prenočišča Budič

  Gostilna Budič leži natanko tam, kjer se reka Krka izliva v Savo, slab kilometer od Term Čatež in Brežic. 

  Gostilna Pohak

  Gostilna Pohak je svoje mesto našla v središču Cerkelj ob Krki, ob cesti, ki Brežice povezuje s Kostanjevico na Krki. Od Brežic in Term Čatež je oddaljena dobrih sedem kilometrov.

  Gostinstvo Strniša

  Gostilna je v Jesenicah na Dolenjskem. Od Gradu Mokrice, kjer je igrišče za golf in od mejnega prehoda Obrežje je oddaljena en kilometer, od Term Čatež pa šest.

  Gostilna Erban

  Gostilna Erban je v vasi Župelevec, ob glavni cesti, ki povezuje Brežice z Bizeljskim.

  Gostilna Magdalena

  Gostilna je v Jesenicah na Dolenjskem, blizu državne meje s Hrvaško, 11 kilometrov od Brežic in 9 od Term Čatež. Družinsko vodena gostilna s prenočišči gostom ponuja različne domače in tuje specialitete.