0
  splavar_4

  Restavracije, gostilne, picerije, takeaway

  V brežiških restavracijah in pizzerijah vedno diši – po lokalnem in domačem. Vaše brbončice bodo razvajali slastni okusi, bogati meniji pa bodo poskrbeli, da bo prav vsak našel nekaj zase. Namig: nikar ne pozabite na hišne specialitete.

  Gostilna pension Les

  Gostilna pension Les je v središču vasice Čatež ob Savi, 2 kilometra od starega mestnega jedra Brežic in prav toliko od Term Čatež.

  Ošterija Debeluh

  Ošterija Debeluh je družinska restavracija v središču Brežic. Njihova ponudba temelji na sezonskih in lokalnih sestavinah, njihovo glavno vodilo pa je čistost okusov iz najboljših surovin.

  Green Bean - veganski takeaway bistro

  Green Bean je prvi veganski takeaway bistro v Posavju, prijazen okolju (lokalni izvor sestavin) in živalim. Nahaja v centru Brežic, kjer vam nudijo ročno narejene, okusne in zdrave sendviče z namazi, sveže smutije in sezonske juhe.

  Gostilna in picerija Valentina

  Gostilna in picerija Valentina se nahaja v Dobovi in je prvi prijazni pozdrav popotnikom ob prečkanju slovensko-hrvaške meje na skrajnem jugovzhodnem delu Slovenije. Kuhinja ima dolgoletno tradicijo, kjer uživate v okusnih jedeh in vsakodnevnih malicah. Poleg restavracije je urejen tudi krasen prostor za romantična ali druga pomembna srečanja.

  Splavar

  Restavracija Splavar žari s posebno energijo, ob kateri se gost počuti domače, a hkrati edinstveno in pomembno. Ambient se zlije z mojstrovinami kulinarike, ki jo na samosvoj način postreže izkušeno osebje. Vsak 1. in 3. vikend v mesecu od 18h do 22h potekajo večerje, ki povezujejo. Nanje se morate naročiti. 

  Gostilna in prenočišča Kocjan

  Gostilna Kocjan leži v jugovzhodnem delu Slovenije 15 km od Brežic proti Mariboru v Stari vasi na Bizeljskem. Gostilna je zelo znana po odlični domači hrani, prijazni postrežbi ter prijetnem vzdušjo, ki spravi v dobro voljo vsakogar.

  Gostilna Šekoranja

  Gostilna leži ob glavni cesti Brežice-Maribor v središču Bizeljskega. Izbrana je med 40 stoletnimi gostilnami in omenjena v knjigi izvirnih gostiln etnologa Janeza Bogataja.

  Gostilna Racman

  Gostilno Racman boste našli v vasi Brezina, ki je od središča Brežic oddaljena 3 in od Term Čatež 5 kilometrov.Iz majhne pizzerije, ki je svoja vrata odprla leta 1992, je zrasla v gostilno s pestro ponudbo.

  Restavracija Štefanič

  Restavracija Štefanič se nahaja na vhodu v Brežice in je od Term Čatež oddaljena le 2 kilometra.Nudijo tople malice, dnevna kosila, ribje jedi, jedi z žara, pečenega odojka, jedi po naročilu ter sladice.

  Stara gostilna Krulc

  Gostilna Krulc je najstarejša gostilna v Posavju, saj obstaja od leta 1529. Po ustnem izročilu naj bi v tej gostilni obedoval tudi Matija Gubec, vodja slovensko - hrvaškega kmečkega upora.

  Gostilna Cetin

  Gostilna se nahaja v vasi Mostec, le streljaj od Term Čatež, od tam se lahko do gostilne odpravite kar z brodom, ki vas po Savi prepelje na drugo stran.

  Gostilna in pizzeria Santa Lucija

  Nekoč lekarna, danes pa Gostilna in pizzerija Santa Lucija se nahaja v samem mestnem središču Brežic.Po želji vam pripravijo tudi slavnostno kosilo in večerjo za različne priložnosti.

  Gostilna in pizzerija Italia

  Gostilna in pizzeria Italia ima več kot 10-letno tradicijo in ves ta čas se trudijo zadovoljiti še tako prefinjen okus. Nahaja se v Brežicah, le 2 kilometra od Term Čatež.

  Pizzeria in pivnica Point

  Pizzeria in pivnica Point se nahaja 1,5km stran od Term Čatež. Ponujajo pestro ponudbo pic po lastni izbiri iz krušne peci, jedi iz žara, malice in nedeljska kosila. Možna je tudi dostava hrane na dom.
   

  Gostilna ob sotočju in prenočišča Budič

  Gostilna Budič leži natanko tam, kjer se reka Krka izliva v Savo, slab kilometer od Term Čatež in Brežic, blizu izvoza z avtoceste Ljubljana – Zagreb.

  Gostilna Pohak

  Gostilna Pohak je svoje mesto našla v središču Cerkelj ob Krki, ob cesti, ki Brežice povezuje s Kostanjevico ob Krki. Od ponedeljka do sobote vas razveselijo z malicami, vsak dan pa s pizzami, ribjimi jedmi in jedmi po naročilu.

  Gostinstvo Strniša

  Gostilna se nahaja v Jesenicah na Dolenjskem, v bližini državnega mejnega prehoda Obrežje.V gostilni vas bodo postregli z okusnimi malicami in jedmi po naročilu. Prav tako imajo široko izbiro alkoholnih in brezalkoholnih pijač.

  Gostilna Erban

  Gostilna Erban se nahaja v vasi Župelevec, ob glavni cesti, ki Brežice povezuje z Bizeljskim.

  Gostilna Magdalena

  Gostilna se nahaja v Jesenicah na Dolenjskem, blizu državne meje s Hrvaško, 11 kilometrov od Brežic in 9 od Term Čatež.
  Z vsakim opravljenim spletnim nakupom podpirate razvoj trajnostnih iniciativ v občini Brežice.