Od Michelinovega krožnika do izvrstnih lokalnih dobrot.

Restavracije in gostilne

V brežiških restavracijah, pizzerijah in gostilnah vedno diši – po lokalnem in domačem. Vaše brbončice bodo razvajali slastni okusi, bogati meniji pa bodo poskrbeli, da bo prav vsak našel nekaj zase. Namig: nikar ne pozabite na hišne specialitete.

Huda.

Picerija Huda je udoben lokal v starem mestnem jedru v neposredni bližini brežiškega gradu, na glavni ulici, v starem mestnem jedru Brežic.

Ošterija Debeluh

Ošterija Debeluh je prejemnik mnogih prestižnih nagrad s področja kulinaričnih dosežkov.

Gostilna in pizzeria Santa Lucija

Nekoč lekarna, danes pa Gostilna in pizzerija Santa Lucija je v samem mestnem središču Brežic. V prijetnem baročnem ambientu vam bodo postregli s picami, mesom z žara, toplimi začetnimi jedmi, zrezki, ribami, špageti, lazanjami, gobami, tartufi, morskimi specialitetami, solatami in sladicami.

Gostilna Erban

Gostilna Erban, obvezen postanek z odlično hrano ob glavni cesti Brežice - Maribor.

Gostilna pension Les

Gostilna pension Les je v središču vasice Čatež ob Savi, dva kilometra od starega mestnega jedra Brežic in prav toliko od Term Čatež.

Turistična kmetija Vimpolšek

Turistična kmetija je na obrobju mesta Brežice, vzporedno regionalni cesti Krško–Brežice. Ukvarjajo se s poljedelstvom, živinorejo in vinogradništvom.

Turistična kmetija Pri Martinovih

Turistična kmetija leži med vinorodnimi griči in vrhovi Gorjancev, pet kilometrov od avtoceste Ljubljana–Zagreb.

Pivnica - Reset Brewery

Pivnica v Brežicah, v kateri iz 12 pip teče vedno sveže pivo, natočeno v brezhibno čist kozarec s strani strokovnega kadra za točilnim pultom. Sanje vsakega pravega pivca piva! Temu dodajo še vrhunsko pub hrano in pričarajo pravo doživetje!

Pr'Šefu Brežice

Restavracija Pr'Šefu se nahaja v bližini Hidroelektrarne Brežice ter slikovitega brežiškega mostu v starem mestnem jedru Brežic.

Gostilna in picerija Valentina

Ob prečkanju slovensko-hrvaške meje v Dobovi na skrajnem jugovzhodnem delu Slovenije popotnike najprej prijazno pozdravi Gostilna in picerija Valentina.

Gostilna in pizzerija Italia

Gostilna in pizzeria Italia vas pričaka tik ob vstopu v Brežice, le dva kilometra od Term Čatež.

Gostilna in prenočišča Kocjan

Gostilna Kocjan je v Stari vasi na Bizeljskem, od Brežic oddaljena 15 kilometrov. Gostilna je zelo znana po odlični domači hrani, prijazni postrežbi in prijetnem vzdušju, ki spravi v dobro voljo vsakogar.

Gostilna Magdalena

Gostilna je v Jesenicah na Dolenjskem, blizu državne meje s Hrvaško, 11 kilometrov od Brežic in 9 od Term Čatež. Družinsko vodena gostilna s prenočišči gostom ponuja različne domače in tuje specialitete.

Gostilna Cetin

Gostilna je v vasi Mostec, le streljaj od Term Čatež. Od tam se lahko do gostilne odpravite kar z brodom, ki vas po Savi prepelje na drugo stran.

Gostilna Pohak

Gostilna Pohak je svoje mesto našla v središču Cerkelj ob Krki, ob cesti, ki Brežice povezuje s Kostanjevico na Krki. Od Brežic in Term Čatež je oddaljena dobrih sedem kilometrov.

Gostilna Grill Brežice

Gostilna Grill Brežice ponuja specialitete z žara, pečene na naravnem lesnem oglju, kar daje jedem odličen in prepoznaven okus. Na voljo so vse vrste mesnih jedi z žara, prilog za žar, zelenjavnih jedi z žara, okusnih pic, solat in sladic.

Restavracija Štefanič

Restavracija Štefanič se nahaja v Brežicah ob avtobusni postaji, 10 minut hoje od starega mestnega jedra Brežic. Ponujajo tople malice, dnevna kosila, pice, jedi z žara, ribje in mehiške jedi, jedi po naročilu ter sladice.

Gostinstvo Strniša

Gostilna je v Jesenicah na Dolenjskem. Od gradu Mokrice, kjer je igrišče za golf, in od mejnega prehoda Obrežje je oddaljena en kilometer, od Term Čatež pa šest.

Stara gostilna Krulc

Gostilna Krulc je najstarejša gostilna v Posavju, saj obstaja od leta 1529. Po ustnem izročilu naj bi v tej gostilni obedoval tudi Matija Gubec, vodja slovensko-hrvaškega kmečkega upora.

Gostilna Racman

Njihova kulinarika temelji na pristni domači hrani s pridihom sedanjosti. Ponujajo sezonsko obarvane in ribje jedi, jedi po naročilu ter štiri vrste pripravljenih obrokov.

Restavracija Amor

Restavracija - pizzeria Amor vas s svojimi jedmi in družbo razveseljuje že od leta 1994.

© 2023 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU