Od Michelinovega krožnika do izvrstnih lokalnih dobrot.

Restavracije in gostilne

V brežiških restavracijah, pizzerijah in gostilnah vedno diši – po lokalnem in domačem. Vaše brbončice bodo razvajali slastni okusi, bogati meniji pa bodo poskrbeli, da bo prav vsak našel nekaj zase. Namig: nikar ne pozabite na hišne specialitete.

Turistična kmetija Vimpolšek

Turistična kmetija je na obrobju mesta Brežice, vzporedno regionalni cesti Krško–Brežice. Ukvarjajo se s poljedelstvom, živinorejo in vinogradništvom.

Turistična kmetija Pri Martinovih

Turistična kmetija leži med vinorodnimi griči in vrhovi Gorjancev, pet kilometrov od avtoceste Ljubljana–Zagreb.

Pivnica - Reset Brewery

Pivnica v Brežicah, v kateri iz 12 pip teče vedno sveže pivo, natočeno v brezhibno čist kozarec s strani strokovnega kadra za točilnim pultom. Sanje vsakega pravega pivca piva! Temu dodajo še vrhunsko pub hrano in pričarajo pravo doživetje!

Huda.

Picerija Huda je udoben lokal v starem mestnem jedru v neposredni bližini brežiškega gradu, na glavni ulici, v starem mestnem jedru Brežic.

Ošterija Debeluh

Ošterija Debeluh je prejemnik mnogih prestižnih nagrad s področja kulinaričnih dosežkov.

Gostilna in picerija Valentina

Ob prečkanju slovensko-hrvaške meje v Dobovi na skrajnem jugovzhodnem delu Slovenije popotnike najprej prijazno pozdravi Gostilna in picerija Valentina.

Gostilna Erban

Gostilna Erban je v vasi Župelevec, ob glavni cesti, ki povezuje Brežice z Bizeljskim.

Gostilna in pizzeria Santa Lucija

Nekoč lekarna, danes pa Gostilna in pizzerija Santa Lucija je v samem mestnem središču Brežic. V prijetnem baročnem ambientu vam bodo postregli s picami, mesom z žara, toplimi začetnimi jedmi, zrezki, ribami, špageti, lazanjami, gobami, tartufi, morskimi specialitetami, solatami in sladicami.

Gostilna pension Les

Gostilna pension Les je v središču vasice Čatež ob Savi, dva kilometra od starega mestnega jedra Brežic in prav toliko od Term Čatež.

Gostilna in pizzerija Italia

Gostilna in pizzeria Italia vas pričaka tik ob vstopu v Brežice, le dva kilometra od Term Čatež.

Pizzeria in pivnica Point

Ponujajo pestro ponudbo pic po lastni izbiri iz krušne peči in jedi z žara. Imajo tudi žar na oglju, LCHF-pice in LCHF-ponudbo (low - carb, high - fat – malo ogljikovih hidratov, veliko maščob).

Gostilna Cetin

Gostilna je v vasi Mostec, le streljaj od Term Čatež. Od tam se lahko do gostilne odpravite kar z brodom, ki vas po Savi prepelje na drugo stran.

Gostilna in prenočišča Kocjan

Gostilna Kocjan je v Stari vasi na Bizeljskem, od Brežic oddaljena 15 kilometrov. Gostilna je zelo znana po odlični domači hrani, prijazni postrežbi in prijetnem vzdušju, ki spravi v dobro voljo vsakogar.

Splavar

Restavracija, slaščičarna in hotel Splavar že vrsto let popotnikom in gurmanom zagotavlja gostoljubje sredi starega mestnega jedra Brežic. Prvi lačni želodci na poti mimo Brežic pa vse do črnega morja so bili splavarji, po katerih je hiša dobila tudi ime. Filozofija hiše pa je še danes ista: zadovoljstvo!

Gostilna Magdalena

Gostilna je v Jesenicah na Dolenjskem, blizu državne meje s Hrvaško, 11 kilometrov od Brežic in 9 od Term Čatež. Družinsko vodena gostilna s prenočišči gostom ponuja različne domače in tuje specialitete.

Gostilna Šekoranja

​Izbrana je med 40 stoletnimi gostilnami in omenjena v knjigi Izbrane gostilne in restavracije etnologa dr. Janeza Bogataja. Postregli vam bodo z jedmi iz domače kuhinje.

Gostilna Pohak

Gostilna Pohak je svoje mesto našla v središču Cerkelj ob Krki, ob cesti, ki Brežice povezuje s Kostanjevico na Krki. Od Brežic in Term Čatež je oddaljena dobrih sedem kilometrov.

Gostinstvo Strniša

Gostilna je v Jesenicah na Dolenjskem. Od gradu Mokrice, kjer je igrišče za golf, in od mejnega prehoda Obrežje je oddaljena en kilometer, od Term Čatež pa šest.

Stara gostilna Krulc

Gostilna Krulc je najstarejša gostilna v Posavju, saj obstaja od leta 1529. Po ustnem izročilu naj bi v tej gostilni obedoval tudi Matija Gubec, vodja slovensko-hrvaškega kmečkega upora.

Restavracija Štefanič

Restavracija Štefanič se nahaja v Brežicah ob avtobusni postaji, 10 minut hoje od starega mestnega jedra Brežic. Ponujajo tople malice, dnevna kosila, pice, jedi z žara, ribje in mehiške jedi, jedi po naročilu ter sladice.

Gostilna Racman

Njihova kulinarika temelji na pristni domači hrani s pridihom sedanjosti. Ponujajo sezonsko obarvane in ribje jedi, jedi po naročilu ter štiri vrste pripravljenih obrokov.

Gostilna Grill Brežice

Gostilna Grill Brežice ponuja specialitete z žara, pečene na naravnem lesnem oglju, kar daje jedem odličen in prepoznaven okus. Na voljo so vse vrste mesnih jedi z žara, prilog za žar, zelenjavnih jedi z žara, okusnih pic, solat in sladic.

© 2022 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU